Tájékoztató 2020. november 6.

2020. november 6. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A koronavírus járvány terjedése, sajnos nem csak országosan, hanem városunkban is aggasztó mértékben nőtt. A hivatalos adatok szerint a mai napon Keszthelyen 74 igazolt koronavírus fertőzött személy van, járványügyi elkülönítés alatt 14 fő, megfigyelés alá helyezve 44 fő.

Aki segítségre szorul, a Polgármesteri Hivatalban az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, illetve a 83/505-518-as telefonszámon tudja jelezni a kérését.

A keszthelyi Idősek Otthonában a hét eleji adatokhoz képest nincs új fertőzés. A 77 ellátottból 11-en igazolt fertőzöttek, ketten kórházi kezelésre is szorulnak. Az intézmény dolgozói közül sincs új megbetegedés, a 35 fős állományból 8-an fertőzöttek. A két kórházi ápolton kívül minden lakó láztalan, aktív orvosi jelenét működik az intézményben. A dolgozók közül egy fő küzd lázzal, otthonában gyógyul.

A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szerencsére nincs új fertőzés. A két korábban fertőzött pedagógus még elkülönítésben van, várják a tesztjük eredményét, reméljük hamarosan visszatérhetnek az intézménybe. A tankerület további oktatási intézményeiben szerencsére nincsen fertőzött diák, digitális oktatásra egyetlen intézményben sem kellett áttérni.

Városunk Óvodáiban sem gyermek, sem a dolgozók között nincs fertőzött, az óvodai munka zavartalanul folyik.

A Polgármesteri Hivatalban a hét közepétől nincs személyes ügyfélfogadás, a Hivatal 83/505-500-as telefonszámán, illetve ügyfélkapun keresztül lehet ügyintézést kezdeményezni.

Önkormányzatunk zárt terű rendezvényeit lemondta, és határozottan nem javasoljuk a kültéri csoportosulással járó rendezvényeket sem.

Magyarország Kormánya 2020. november 4-től rendkívüli jogrendet, valamint mindenkire érvényes szigorításokat vezetett be. Kérem a tisztelt Keszthelyieket, hogy a tavaszi fegyelmezett viselkedésünkhöz térjünk vissza, helyes, szabálykövető magatartásunkkal nagyban hozzájárulhatunk a járvány lassításához, visszaszorításához!

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy most az összefogásra és a rászorulók segítésére koncentráljunk, a politikai feszültségkeltésnek nincs itt sem helye, sem ideje.

Csak hiteles információkból tájékozódjanak!

A betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester