Tájékoztató 2020. október 30.

2020. október 30. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos adatok szerint a mai napon 23 fő igazolt koronavírus fertőzött személy van városunkban. Járványügyi megfigyelés alatt 9 fő, járványügyi elkülönítésben 37 fő van Keszthelyen. A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Az óvintézkedések és a látogatási tilalom ellenére sajnos a mi keszthelyi idősotthonunkban is megjelent a koronavírus.

Az intézményi orvos 15 lakónál és 20 munkatársnál végzett PCR tesztet, amelynek eredményei még nem állnak rendelkezésre. Tegnap este további egy ellátott kórházba került, akinek a gyors tesztje kimutatta a Covid-19 vírust. Az ellátottnak tünete nincs, jól van.

A GESZ munkatársai a forgalmasabb buszmegállókat, a játszótereket már naponta fertőtlenítik.

Az Önkormányzat a továbbiakban nem szervez beltéri rendezvényeket és a kültéri események megtartását sem javasolja. Ennek eredményeként lemondjuk a november 4-i közös megemlékezést, mindenki egyénileg tudja leróni tiszteletét az áldozatok előtt.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ minden intézményében megtörtént a fertőtlenítő nagytakarítás.

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetőbe látogatókat arra kérjük, hogy viseljenek maszkot a temető területén is, a locsolókannák és egyéb közös eszközök használatakor pedig javasoljuk a kesztyű viselését!

Mint láthatjuk, országosan és a megyében is aggasztóan emelkedik a fertőzöttek száma. Kérem, hogy továbbra is tartsák be a higiéniai előírásokat, a szociális távolságot és viseljenek maszkot. Kérem Önöket, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban csak hiteles forrásból tájékozódjanak. Ahogy ígértem, továbbra is pontos információkkal fogom tájékoztatni Önöket az aktuális helyzetről!

Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester