Tájékoztató 2020.04.24.

2020. április 24. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:
A mai adataink szerint hatósági házi karanténban van 46 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 16 fő, hatósági határozattal rendelkezik 4 fő. Nekik mielőbbi gyógyulást kívánok!
Feloldás eddig 15 fő esetében történt.
A szociális ellátás a héten a következőképpen alakult: ezidáig 177-en vették igénybe a járvány miatt kialakított segítőrendszerünket. A 65 év feletti lakosság, illetve a karanténban élők számára csekkbefizetés, gyógyszerkiváltás, valamint élelmiszervásárlás folyamatosan zajlik, a héten ezt 9-en vették igénybe. Veszélyhelyzeti étkeztetésben is 9 fő részesült. A héten 20 fő számára utaltunk eseti szociális segélyt.
A rászorulók továbbra is a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon.
A hétvégére ismét lezárásra kerül a keszthelyi Balaton-part, hogy a turisták számára most ne legyen csábító Keszthely. A játszóterek és a kültéri fitnesz parkok használata továbbra is tilos. Kérjük megértésüket és türelmüket.
A keszthelyi buszmegállók fertőtlenítése ezen a héten is rendszeresen megtörtént.
A héten előkészítettünk a gazdaságsegítő intézkedésünk II. ütemét, amelyek május 1-től lépnek életbe, ezzel is a helyi vállalkozásokat támogatva.
Az ESZI idős otthonunkban március elején elsőként vezettük be szigorú szabályozásokat a lakók védelme érdekében. Az intézmény teljes fertőtlenítése jövő hét elején fog megtörténni a Magyar Honvédség által.
Tisztelt Keszthelyiek, a heti adatok szerencsére nem mutatnak számottevő emelkedést, aminek nagyon örülök. Továbbra is kérem mindenkitől a felelősségteljes és fegyelmezett magatartást. Kerüljük a csoportos találkozásokat, és csak a legszükségesebb időre hagyjuk el otthonunkat. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, különösen ebben a szép időben. De egészségünk védelme mindennél többet ér!
Vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint polgármester