TÁJÉKOZTATÓ 2021. január 15.

2021. január 15. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 13 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 21 fő.
A Keszthelyi Életfa Óvodában nincsen Covid fertőzésben érintett személy. A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:
Az Egry József Általános Iskolában 4 tanuló, a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 1 tanuló, a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor Utcai Székhelyiskolájában 1 tanuló, a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt. A többi alapfokú oktatási intézményben nincs a járványban érintett személy. A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki nem érintett, a digitális oktatásban részt vevők közül 2 tanuló járványügyi elkülönítés alatt áll. A Premontrei Szakgimnáziumban 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés és 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:
Az Asbóth Sándor Szakiskolában 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.
A VSZK-ban 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés és 1 oktató járványügyi elkülönítés alatt. Városunk Idősotthonában nincsen a járványban érintett ellátott, sem dolgozó. Az intézményben továbbra is látogatási tilalom van! A Szivárvány Bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében nincsen Covid megbetegedés. Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni. Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750. A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál. Országos érvényű járványügyi intézkedés szerint 2021. február 01-ig érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom. A középiskolák 9-12 osztályos tanulói továbbra is a digitális oktatás keretein belül tanulnak. Hétvégén, péntek 14.00 órától vasárnap este 20.00 óráig kötelező a maszkviselés a Balaton-parton, melyről részletesen az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.keszthely.hu/…/szigorodnak-a-maszkviseles… Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsuk be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot. Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Nagy Bálint Keszthely polgármestere