TÁJÉKOZTATÓ 2021. január 22.

2021. január 22. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 14 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 26 fő.

A Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai tagóvodájában 1 dolgozó megbetegedése miatt 2021. január 23-ig kettő csoport kontakt gyermekeit járványügyi megfigyelés alá helyezték. A többi tagóvodában nincsen a járványban érintett dolgozó, sem gyermek.

A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:

Az Egry József Általános Iskolában 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor Utcai Székhelyiskolájában 1 tanuló és 1 dolgozó áll járványügyi elkülönítés és 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés és 1 dolgozó járványügyi elkülönítés alatt.

A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában, a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában nincs a járványban érintett személy.

A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki nem érintett, a digitális oktatásban részt vevők közül 1 tanuló járványügyi elkülönítés és 1 dolgozó járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Premontrei Szakgimnáziumban 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

Az Asbóth Sándor Szakiskolában 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A VSZK-ban 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés és 2 tanuló járványügyi elkülönítés alatt.

Városunk Idősotthonában nincsen a járványban érintett ellátott, sem dolgozó. A dolgozók közül egyre többen döntenek a Covid vakcina beadatása mellett. Az intézményben továbbra is látogatási tilalom van!

A Szivárvány bölcsődében 2021. január 24-ig 1 dolgozó megbetegedése miatt egy csoport járványügyi megfigyelés alá került. A 2021. január 20-án elvégzett tesztelés alapán a bölcsőde többi dolgozója nem fertőzött.

Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál.

Országos érvényű járványügyi intézkedés szerint 2021. február 1-ig érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom. A középiskolák 9-12 osztályos tanulói továbbra is a digitális oktatás keretein belül tanulnak.

Hétvégén, péntek 14.00 órától vasárnap este 20.00 óráig kötelező a maszkviselés a Balaton-parton, melyről részletesen az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.keszthely.hu/…/szigorodnak-a-maszkviseles

Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot.

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere