TÁJÉKOZTATÓ 2021. január 29.

2021. január 29. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

✅A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 24 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 11 fő.

✅A Keszthelyi Életfa Óvoda nem érintett a járványban.

✅A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:
📌Az Egry József Általános Iskolában 4 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.
📌A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor Utcai Székhelyiskolájában 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 3 tanuló és 1 dolgozó járványügyi megfigyelés alatt.
📌A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben 2 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

✅A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában, a Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában, a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában nincs a járványban érintett személy.

✅A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki nem érintett, a digitális oktatásban részt vevők közül 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.
A Premontrei Szakgimnáziumban 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt.

✅A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:
📌Az Asbóth Sándor Szakiskolában 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.
📌A VSZK-ban 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

✅Városunk Idősotthonában nincsen a járványban érintett ellátott, sem dolgozó. 2021. január 28-án megtörtént azon lakók és munkatársak beoltása, akik igényelték a vakcinát. A következő oltás 21 nap múlva esedékes. Az intézményben továbbra is látogatási tilalom van!

✅A Szivárvány bölcsődében nincsen érintett gyermek, a dolgozók közül 1 fő megfigyelés alatt otthonában tartózkodik.

✅Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.
Segítségkérés esetén hívhatják az önkénteseinket is. Az Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

✅A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál.

✅Az országos érvényű járványügyi intézkedéseket – kijárási tilalom 20.00 és 5.00 óra között és digitális oktatás a középiskolák 9-12 osztályos tanulói részére – 2021. március 1-ig meghosszabbították.

✅Hétvégén, péntek 14.00 órától vasárnap este 20.00 óráig kötelező a maszkviselés a Balaton-parton.

Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot.

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere