TÁJÉKOZTATÓ 2021. január 8.

2021. január 8. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 25 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 18 fő. A Keszthelyi Életfa Óvodában nincs Covid fertőzött gyermek, sem dolgozó és megfigyelés alatt sem áll senki. A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:
Az Egry József Általános Iskolában 3 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.
A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában, a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor Utcai Székhelyiskolájában, a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, a Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában, a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában nincs a járványban érintett személy. A Premontrei Szakgimnáziumban ugyancsak nincs a járványban érintett személy. A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők közül senki nem érintett, a digitális oktatásban részt vevők közül 2 tanuló járványügyi elkülönítés alatt áll. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:
Az Asbóth Sándor Szakiskolában 4 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.
A Közgazdasági Szakiskolában 1 oktató és 2 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.
A VSZK-ban 1 oktató áll járványügyi megfigyelés alatt. Városunk Idősotthonában nincs a járványban érintett ellátott, sem dolgozó. Az intézményben továbbra is látogatási tilalom van! Az igényfelmérések alapján a kormány által biztosított Covid vakcinát a lakók és a dolgozók közel 70%-a igényli. A Szivárvány bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében nincs Covid megbetegedés. Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni. Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750. A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál. A háziorvos ajánlásával, egyeztetett időpontban fogadják a ügyfeleket. Országos érvényű járványügyi intézkedés szerint 2021. február 1-ig érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom. 2021. január 9. 8.00 órától kötelező lesz a maszkviselés hétvégenként a keszthelyi Balaton-parton, amelyről részletesen az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.keszthely.hu/…/szigorodnak-a-maszkviseles…
A szigorításra azért van szükség, mert a tapasztalataink szerint, illetve több lakossági jelzés alapján úgy látjuk, hogy hétvégenként nagy a látogatottsága a keszthelyi Balaton-partnak, távolabbi településekről érkezők személyében. Nem szeretnénk, hogy ez a fertőzések számának megugrásához vezessen Keszthelyen. Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot.
Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Nagy Bálint, Keszthely polgármestere