TÁJÉKOZTATÓ 2021. május 07.

2021. május 7. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 13 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 6 fő.
A keszthelyi Rendelőintézet vezetőjének tájékoztatása szerint a háziorvosi rendelőkben ezen a héten második körös oltások történtek. A jövő hétre várható nagyobb mennyiségű Sinopharm és Moderna vakcina. Ezek felhasználásáról a háziorvosok értesítik a regisztráltakat, illetve az online felületen továbbra is lehetőség van regisztrációra, az oltópontokon történő oltás igénybevételéhez.
Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).
Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.
Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
Az Életfa Óvoda teljes kapacitással működik és várja a gyermekeket.
A keszthelyi általános iskolákban továbbra is fennakadás nélkül folyik az alsó tagozatos diákok jelenléti oktatása. Az érettségik a járványügyi szabályok betartása mellett rendben zajlanak. Az iskolai dolgozók második körös oltása folyamatosan történik.
A Szivárvány Bölcsőde működik, nincs beteg sem a dolgozók, sem a gyerekek között.
Városunk idősotthonában nincs már látogatási tilalom, így a lakókat védettségi igazolvány felmutatásával látogathatják a hozzátartozóik!
Kérem, aki még nem tette meg, regisztrálja magát a védőoltásra!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere