TÁJÉKOZTATÓ 2021. május 21.

2021. május 21. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

Csak 2021. május 21-én
A Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya arról tájékoztatott, hogy 2021. május 21-én, azok, akiknek van jóváhagyott regisztrációjuk, a keszthelyi oltóponton 18.00 óráig kaphatnak Pfizer oltást. A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 9 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 3 fő.
A keszthelyi Rendelőintézet vezetőjének tájékoztatása szerint a héten második körös Sinopharm vakcina érkezett, amelyet a jövő héten kedden oltanak el. Jelenleg második körös Pfizer vakcinákkal oltanak. A háziorvosi rendelőkben rendelkezésre áll vakcina, így akár a regisztráltak a regisztrációjuk jóváhagyását követően azonnal tudnak oltakozni. Az online felületen továbbra is lehetőség van regisztrációra, az oltópontokon történő oltás igénybevételéhez. FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: a második körös oltás mindig ott történik, ahol az első vakcinát megkapták a lakosok!
Az Életfa Óvoda teljes kapacitással működik és várja a gyermekeket.
Városunk középiskoláiban nincsen covid fertőzött dolgozó, sem gyermek.
Az Egry József Általános Iskolában egy gyermek áll járványügyi elkülönítés és egy gyermek járványügyi megfigyelés alatt.
A Szivárvány Bölcsőde működik, nincs beteg sem a dolgozók, sem a gyerekek között.
Városunk idősotthonában nincs már látogatási tilalom, így a lakókat védettségi igazolvány felmutatásával látogathatják a hozzátartozóik!
A legújabb kormányzati intézkedésekről az alábbi linkeken tájékozódhat:
https://www.facebook.com/…/a.13493318…/5572786256127382/
Kérem, aki még nem tette meg, regisztrálja magát a védőoltásra!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere