TÁJÉKOZTATÓ 2021. március 05.

2021. március 5. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 44 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 48 fő. A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:
A Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, 27 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt és a 7.b osztályba járó gyermekek részére digitális oktatás került elrendelésre.
A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 2 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.
A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben 1 dolgozó áll járványügyi elkülönítés alatt és az 1. osztály tanulói részére rendkívüli szünet elrendelésére került sor. A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, 14 tanuló és 1 dolgozó járványügyi megfigyelés alatt és a 2.b osztály tanulói részére digitális oktatás került elrendelésre. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:
Az Asbóth Sándor Szakiskolában 3 tanuló járványügyi megfigyelés, 3 dolgozó járványügyi elkülönítés alatt áll.
A VSZK-ban 2 dolgozó és 2 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, 1 dolgozó és 3 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.
A Közgazdasági Szakiskolában 1 oktató járványügyi elkülönítés alatt áll. Szerencsére, a többi iskolában nincs a járványban érintett személy! Sem városunk idősotthonában, sem a Szivárvány Bölcsődében nincs a járványban érintett személy. 2021. március 08-tól országosan bevezetésre kerülő intézkedésekről az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.facebook.com/keszthely.hu/posts/4263723266989157 Köszönöm mindenkinek a szabálykövető viselkedését, továbbra is tartsuk be a járványügyi előírásokat! A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere