Tájékoztató az új étkezési nyilvántartó programról

2023. szeptember 5. (kedd)

Tisztelt Szülők, Pedagógusok, Közétkezők!

A Gazdasági Ellátó Szervezet Keszthely (GESZ) 2023 őszétől áttér egy új, korszerű étkezés nyilvántartó rendszer használatára.
A Menza Pure alkalmazást országszerte már közel félezer önkormányzat és intézmény használja.
A felhasználóbarát webes alkalmazás megkönnyíti a közétkeztetésben érdekelt valamennyi résztvevő feladatát. Az étkezők/szülők telefonálás, email írás nélkül közvetlenül hozzáférnek az őket érintő fontos információkhoz, lehetőségük van az étkezés lemondására, az étlap, kiállított számla megtekintésére, az aktuális összeg befizetésre, kedvezményre jogosító dokumentumok feltöltésére, stb.

Mit kell tudni a rendszer bevezetéséről, működéséről?

  • A felület az étkezők/szülők számára 2023. október elejétől lesz elérhető, regisztrációt követően.
  • A GESZ-nek előzetesen megadott email címekre kiküldésre kerülnek a belépéshez szükséges adatok.
  • Amennyiben nem adott meg email elérhetőséget, kérjük, pótolja!
  • A program telepítést nem igényel, bármilyen internet eléréssel rendelkező eszközről böngészőből elérhető a https://keszthely.eny.hu linken.
  • Az első belépést követően szükséges a jelszót megváltoztatni, valamint az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) elfogadása, majd ezután használható a program.

Megfelelő eszközzel nem rendelkező partnereink a program bevezetése után továbbra is intézhetik ügyeiket kollégáink segítségével, az ismert elérhetőségeken.

Fontos!

Valamennyi gyermekétkeztetésben résztvevő gyermek számára (bölcsőde, óvoda, iskolák), akinek az étkezési igényét eljuttatták a GESZ-nek, a leadott igénylés alapján 2023. november 1-től a tanév minden tanítási napjára rögzítésre kerül az étkezés.
Pedagógusok, közétkezők továbbra is a korábbiak szerint (1 hétre vagy 1 hónapra előre) tudnak étkezést igényelni.

Étkezés lemondása: A korábban megszokott rend szerint – legkésőbb a hiányzást megelőző munkanap reggel 9 óráig lehet étkezést lemondani. A program 9 óra után nem engedélyezi a törlést sem az étkezőnek/szülőnek, sem az adminisztrátoroknak!
/A felhasználóknak először november havi étkezés/ek lemondására lesz lehetőségük a rendszerben./

Számlázás: Számlák kiállítására az aktuális hónapot megelőző hónap elején kerül sor. Pl.: novemberi étkezésekről október elején. A számla megtekinthető a szülői felületen, illetve a rendszer automatikusan elküldi azt e-mailben a felhasználó által megadott e-mail címre.
A számla kiállítását követő lemondás a soron következő számlán kerül jóváírásra.

Számla kiegyenlítése: Fizetni lehetőség van a programon belül bankkártyával, vagy az eddigiek szerint – átutalással, pénztári befizetéssel OTP-fiókban.
Kérjük, mindig a számlán szereplő pontos összeget utalja!

A kiállított étkezési kártyák érvényesek.

Bízunk benne, hogy a Menza Pure program Keszthelyen is kedvező fogadtatásra talál a közétkezést igénybe vevők körében!

Gazdasági Ellátó Szervezet Keszthely