TÁJÉKOZTATÓ2020. december 4.

2020. december 4. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A mai napon azt a hivatalos tájékoztatást kaptuk, hogy az elmúlt héten a tömeges tesztelések miatt a Covid adatok még feldolgozás alatt vannak, ezért az igazolt fertőzöttek számáról nem tudnak pontos információt adni. Annyi biztos információnk van csak, hogy a keszthelyi Covid fertőzöttek száma valamennyivel kevesebb a múlt heti adatokhoz képest!

A keszthelyi óvodákban az alábbiakról kell beszámolni:

A Tapolcai úti óvoda 2020. december 7-én újra nyit és fogadja a gyermekeket. Az óvodai dolgozók második ellenőrzése során szerencsére nem találtak Covid fertőzött munkatársat.

A Vörösmarty utcai óvodában 2020. december 3-december 13-ig rendkívüli szünetet rendeltek el.

A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:

A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 1 dolgozó és 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt. Ugyanebben az intézményben egy tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 4 dolgozó és 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 8 tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

Az Egry József Általános Iskolában 6 dolgozó áll járványügyi elkülönítés alatt, járványügyi megfigyelés alatt van 1 dolgozó és 19 tanuló. Ezen a héten az iskolában a 3-8. évfolyam tanulói részére rendkívüli szünetet elrendelésére került sor.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában az 1/A és 1/B osztály járványügyi megfigyelés alatt volt december 3-ig, mert egy tanuló igazolt Covid pozitív beteg. Megfigyelésük lejárt, a mai naptól újra jelenléti oktatásban vannak. Az 5. osztályban is van sajnos egy Covid pozitív tanuló, ezért az az osztály is megfigyelés alatt áll november 30-december 6-ig, december 7-től újra jelenléti oktatásban lesznek. A pedagógusok közül 2 fő áll járványügyi megfigyelés alatt.

A Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában 5 fő pedagógus és 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, 3 tanuló pedig járványügyi megfigyelés alatt van. A 4., 6. és 8. osztály 2020. december 11-ig digitális oktatásban vesz részt.

A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában, a Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a Vajda János Gimnáziumban szerencsére nincsenek sem a járványban érintett pedagógusok, sem tanulók.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

Az Asbóth Sándor Szakiskolában 1 fő pedagógus és 1 tanuló járványügyi elkülönítés, 2 pedagógus és 6 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Közgazdasági Szakiskolában 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

A VSZK-ban 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés és 1 pedagógus járványügyi elkülönítés alatt.

A Premontrei Szakgimnáziumban 1 pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt.

Városunk Idősotthonában a 48 lakó járványügyi elkülönítése december 6-án lejár, szerencsére ők továbbra sem mutatnak tüneteket. A dolgozók közül sem érintett senki, így az intézmény teljes kapacitással működik.

A Szivárvány bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében sincsen Covid megbetegedés.

Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

Ismét felajánlja segítségét a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

2020. november 30-tól 10 orvostanhallgató segíti a szociális- és oktatási intézmények dolgozóinak tesztelését, Keszthelyen.

2020. december 1-től pedig elindult az Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja a térségben élők hatékonyabb ellátása érdekében a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál.

Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, hogy felelősségteljes viselkedésünkkel magunk is hozzájárulhassunk a járvány megfékezéséhez.

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere