Takarékoskodnia kell mindenkinek

2022. október 26. (szerda)

Takarékoskodik a keszthelyi önkormányzat is. Több intézkedést kell bevezetni a következő időszakban a megnövekedett energiaárak miatt. Manninger Jenő polgármester arról tájékoztatott, hogy a szociális és az egészségügyi ellátás továbbra is biztosítva van a városban.

A Városházán is szükség van a takarékoskodásra. Ezért november 7-től hétfőtől csütörtökig lehet ügyeket intézni. Péntektől csak temperáló fűtés lesz az épületben. A munkát térben és időben is egyesítik. A nagyobb szabadidős intézmények körében azonban lesz változás. A Balaton Színház december 15-től várhatóan március közepéig zárva tart. Az uszoda esetében sem jár a gázár támogatás, azonban zajlanak a tárgyalások, hogy állami segítséget kapjanak ennek üzemeltetésére. Ennek hiányában ugyanis közel 100 millió forint többletköltséget jelente az önkormányzatnak az egész szezonra nézve a nyitva tartás. Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a szociális és az egészségügyi ellátás továbbra is biztosítva lesz a városban a megfelelő intézkedések mellett.

„Átfogó intézkedési tervet vezetünk be, ami lehetővé teszi, azt, hogy az önkormányzati intézményekbe a legfontosabb feladatokat, azokat zökkenőmentesen ellássuk. Tehát a bölcsődékben, óvodákban és az egyéb oktatási intézményekben természetesen biztosítjuk az előírt hőmérsékletet. Takarékoskodásra kértük természetesen az ott dolgozókat is, de alapvetően nem érinti őket drasztikusan.”

A Csokonai-sportcsarnok is működik tovább, erre az évre az önkormányzat vállalja a pluszköltségeket. A tankerülettel zajlanak a tárgyalások, hogy hogyan tudnák tovább közösen üzemeltetni. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy szerényebb körülmények között, de lesz Keszthelyen adventi vásár és díszkivilágítás is. A Balaton-parton a korcsolyapálya is üzemelni fog, de előreláthatólag csak a téli szünetben.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9706-takarekoskodnia-kell-mindenkinek