Tanácskoztak a „négyévszakos” Balatonért

2024. március 5. (kedd)

A négyévszakos Balaton megvalósítása érdekében szakemberek tanácskoztak Keszthelyen. A VisitBalaton365 Nkft. által szervezett szakmai napok zárónapján, az Energia térről kerékpárral közösen tették meg azt a 2×17 km-es utat a Festetics örökségek nyomán, amely számos látnivalót, értéket kínál a Keszthelyre látogatóknak.

A szakmai tanácskozást követő napon a VisitBalaton365 workshop résztvevői a Balaton-parti Energia téren gyülekeztek egy kiadós kerékpártúrára. A Balaton régióturisztikai sikereinek érdekében több feladatot vállalt a VisitBalaton365 Nkft. Egyebek mellett a szemléletformáló, információs szolgáltatásokon túl, a képzésekben, PR és marketing tevékenységben is dolgoznak.

„Két napos szakmai tanácskozáson vagyunk túl, amelynek a témája a Balaton jelentősége Magyarország turizmusában, a Balaton előző évi turisztikai teljesítményének értékelése és a 2024-es közös feladatok áttekintése. Mindez annak érdekében, hogy megvalósuljon az ún. négyévszakos Balaton, ami azt jelenti, hogy tavasszal is, ősszel is, télen is igyekszünk minél több vendéget csábítani a térségbe. A program résztvevői turisztikai szakemberek voltak, akik a Balaton térségében turisztikai szervezeteket vezetnek, vagy turisztikai vállalkozásokat irányítanak. A közös feladatainkat egyeztettük annak érdekében, hogy ne széthúzzanak az erőfeszítések, hanem egy irányba mutassanak.”- adott tájékoztatást Dr. Princzinger Péter,a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetője.

A vasárnap délelőtti túra résztvevői ellenőrizték a bicikliket, megfelelő méretre állították az üléseket és feltöltötték a vizes kulacsokat, hogy problémamentesen kerekezzenek és jussanak el a kitűzött célig. Tizenhét kilométeres túrára vállalkoztak. A vezetett túrán a város polgármestere, Manninger Jenő is részt vett.

„Nagyon fontos,hogy amit a hétvégén egy műhelymunka keretében elmondtak, hogy tulajdonképpen az új szemlélet nem az, hogy szezon hosszabbítás, hogy több szezon van,. Ennek az a lényege, hogy más a szezon –tavasszal, ősszel, ez természetes-más programokat kell szervezni. A kerékpározás az egyik nagy lehetőség arra, hogy minél több turista jöjjön ide és ezt a gyönyörű környéket megismerje, és erről szól ez a Festetics örökség kerékpártúra is.”- mondta Manninger Jenő polgármester.

A kerékpározóknak ismertette az útvonalat a túravezető és technikai tanácsokkal is ellátta őket. Két csoportra osztva vágtak neki a 17 km-es távnak. A résztvevők egy része a belvároson át az Amazon Látogatóközpontig ment, ahol megtekintették az utazás kiállítást, majd egészen a Nagymezőig kerekeztek. A szakemberek többsége a Festetics-majorság és a fenékpusztai Kiskastély látogatása mellett döntött. Megnézték a felújított és már látogatható birtokot, ami egykor a lótenyésztés fellegvára volt.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

Képek