Tanévzáró a zeneiskolában

2023. június 14. (szerda)
KesztHelyi identitás

Évzáró ünnepséget rendeztek a keszthelyi zeneiskolában, ahol a tehetséges diákok az egész éves kemény munkájuk gyümölcsét mutatták be. Az eseményen a szülőket és érdeklődőket lenyűgözte a diákok tehetsége és elhivatottsága.

Egy rézfúvós kvartett előadásával kezdődött a Festetics György Zeneiskola évzáró rendezvénye. Többeknek csak jelképes az évet zárni, mivel a zenélést nem lehet abbahagyni. A szépen felújított nagyteremben szülők, érdeklődők előtt mutatták be a diákok az évek során elsajátított zenei tudásukat.

Kurusta Sára is egy olyan tanulója az intézménynek, akinek a zene egy fontos része az életének. Elsős kora óta jár ide. Zongorázni, klarinétozni és furulyázni is tanult. Így fogalmazott: „A zongora volt, ami megmaradt, ami mellett kitartottam, ezt űzöm már tíz éve. Nagyon-nagyon szerettem ide járni. A mindennapjaim részét képezte az, hogy zongorázok otthon is, hogy ide járok; szerettem itt az atmoszférát. Nagyon jó volt a tanárom, és nagyon szeretném folytatni egész hátralevő életemben a zenélést, mert úgy gondolom, hogy fontos része mindenkinek az életének, és hogy a lelkünket ez gyógyítja és felemeli.”

Az ünnepségen több darabot is előadtak a zeneiskola tanulói. A közönség vastapssal jutalmazta a kiváló tehetségű diákokat. Az intézmény vezetője igazgatói dicséreteket adott át több tanulónak is. Babos Lajos elmondta: több helyi, vármegyei, országos eseményen elért eredmény bizonyítja, hogy kiválóak a zeneiskolások. „Azt gondolom, hogy a 2022-23-as tanév rendkívül sikeres, eredményes volt a Festetics György Zeneiskola életében, amit több mint 500 tanulóval indítottunk el. Ez egy rekord létszámnak mondható, hiszen soha nem volt még ennyi tanulója az iskolának. Számos helyi, regionális, vármegyei, országos, sőt nemzetközi versenyen is nagyon szépen helytálltak a növendékeink, sok esetben kimagasló eredményt értek el” – tette hozzá.

Az évzáró rendezvényen vette át a pedagógusnap alkalmából Felföldi Gábor zenetanár Pintér Sándor belügyminiszter elismerő oklevelét, amit kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként kapott. A Festetics György Zeneiskola ősszel ismét szélesre tárja kapuit: a májusi beiratkozás során nagyon sok, jelenleg is tanuló diák iratkozott vissza. Az új növendékeknek pedig a napokban van lehetőségük jelentkezni az intézménybe.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/10446-tanevzaro-a-zeneiskolaban

Képek