Tartalmas hetük volt a közgázosoknak

2023. november 17. (péntek)

Ki mit tud, pályaorientációs nap és osztályvetélkedők színesítették az idei közgáz hetet. Az iskola jórészt játékos formában, a szakma ismereteit csempészte be az osztályok közti vetélkedőkbe. A pályaválasztás kiemelt téma most az intézményben. A statisztikák szerint nagy arányban folytatják a tanulmányaikat a felsőoktatásban a közgázosok.

Szakmai kulcsszavak és a mesterséges intelligencia segítségével oldották meg az egyik feladatot a közgázosok. A humort egyáltalán nem nélkülözték a programok.

„Ennek az egésznek a lényege, hogy közösségépítő legyen, újra együtt vagyunk, beszélgetünk és nem csak mindenki elmegy egymás mellett, hanem minőségi időt is együtt töltünk” – nyilatkozta Sulyok Valencia tanuló.

A kézügyesség mellett a tudomány, a sport és a művészet széles tárát sorakoztatták fel a feladatsorban. Az osztályok egymással versengtek a ShowHajtás 3.0 nevet viselő vetélkedőn.

Béres Tibor igazgatóhelyettes: „Én azt gondolom, nagyon jó kis közösség van itt a Közgázban, a gyerekek együttműködőek, csapatban is jól tudnak dolgozni. Majd meglátjuk – a zsűri egyik tagjaként – hogy milyen eredmények születnek a végén.” 

A hagyományos Közgáz hét három napján újrahasznosított origami figurák, Tiktok videók és a NAV tudatos adózási pályázatára is készültek anyagok. A 7-8. osztályosoknak beiskolázási napot is szerveztek. Munka, vagy karrier? Ez most a legfontosabb kérdés a közgázosoknak. A középiskolásoknak is megkezdődik a felvételi időszak, így nekik is rendeztek pályaorientációs programot.

„A gyerekeink elég céltudatosak, hiszen nekünk öt év áll arra rendelkezésre, hogy felkészüljenek az életre. A karrier elsősorban az, hogy felsőoktatás és a mi nagy örömünkre szakirányú felsőoktatás: Pannon Egyetem, Pannon Egyetem zalaegerszegi kar, Széchényi István Egyetem, itt a MATE, de említhetném a Budapesti Gazdasági Egyetemet, vagy a Corvinus Egyetemet, amely tényleg a mi szakmánkba vágó továbbtanulást biztosít a diákoknak” – mondta televíziónknak Páhi Sándorné Szalai Éva iskolaigazgató.

A statisztikák szerint a diákok kétharmada a felsőoktatásban folytatja. A visszajelzések azt mutatják, hogy akik elkezdenek dolgozni és megszeretik a munkát, később levelezőn tovább  tanulnak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek