Tavaszi állásbörze

2019. május 30. (csütörtök)

Egy GINOP 5.1.5 projekt keretében megvalósult keszthelyi Karriernap és Állásbörze kiváló lehetőséget teremtett a szakmai kapcsolatok építésére és a munkaerő-toborzásra. A május 28-án megrendezett állásbörzén találkozhattak a járás munkaerő piacának meghatározó tényezőivel és szakértőivel, szakmai előadás keretében megismerhették a jelenlegi foglalkoztatási lehetőségeket is.
Munkaadók képviselői, valamint HR-sek várták a munkavállalókat a Balaton Színházban a szezon kezdetén. Az állásbörzén bátran érdeklődhettek az álláskeresők, a cégek pedig regisztrálhatták a kínált állás pozícióinak megfelelően a munkavállalókat. Nagy előny volt, hogy személyesen, rövid időn belül is találhattak állást akik részt vettek a börzén, de ha nem találtak, több lehetőség is kínálkozott az ideális munka, munkahely megtalálására. Ez a fiatal lány közgazdász. Mérlegképes könyvelőként szeretne elhelyezkedni. Több helyen érdeklődött.

„Regisztrált álláskereső vagyok, s ott regisztráltak holnapra egy személyre szabott szolgáltatás nyújtásra, ahol megnézzük, hogy milyen állás lehetőségek lennének számomra.”- mondta az álláskereő Peresztegi Nikolett.

Zala megyéből kisebb-nagyobb foglalkoztatók kínáltak különböző állás lehetőségeket. A szervező humánerőforrás szolgáltató a karriernap és állásbörzét szándékosan időzítette az idegenforgalmi szezon kezdetére, hogy tudjanak a munkaadóknak az évek óta jelentkező munkaerő hiány pótlásban segíteni. Sok a hiányszakma a Balaton térségében is.

„Egyrészről a betanított munkákban nagyon nehéz munkaerőt találni, nagyon eltolódtak a bérigények a munkavállalói oldalról, ma már azért nem ritka az, hogy nettó 300 ezer Ft-ot szeretnéne keresni egy betanított munkás, amire azt gondolom, hogy a magyar munkaerő piac nem feltétlenül van felkészülve. Amellett természetesen azok a hiányszakmák amikben az utóbbi időszakban nem indultak képzések.”-emelte ki Pongrácz Tamás, a Viapan Group kirendeltségének vezetője.

A börzén a keresett munkakörök iránt sokan érdeklődtek. Előadások keretében megismerhették a jelenlegi szakmai lehetőségeket is.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6078-tavaszi-allasborze?fbclid=IwAR2YAygcKw2PZV_qDi6AZLi7NCtKNFzJNFZp4aNMWi8CtLM6HTTLnRTJLXQ