Távozik Tál Zoltán plébános

2024. július 5. (péntek)
KesztHelyi identitás

Keszthelyt is érintő személyi változásokról döntött dr. Udvardy György érsek a Veszprémi Főegyházmegyében.

Tál Zoltán plébánost felmentette a Keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia és a Zalaszántói Plébánia feladatainak ellátása alól, valamint a Ranolder Iskola lelkiigazgatói tisztségéből. Egyúttal kinevezte az Ajkai Jézus Szíve Plébánia plébánosává. Udvardy érsek egyúttal 5 évre kinevezte Zoltán atyát a Sümegi Esperesi Kerület esperesévé, de kórházlelkészi és iskolai lelkiigazgatói feladatokat is kapott. Tál Zoltánt 1998-ban szentelték pappá, 1999-2001 között káplánja, majd 2010-től plébánosa volt a Magyarok Nagyasszonya Plébániának.

Mokos János káplán is távozik Keszthelyről. Őt a Devecseri Plébánia plébániai kormányzójává nevezte ki a veszprémi érsek. János atya 2021-es pappá szentelése óta szolgált Keszthelyen.

A távozók helyére Földi István pápai plébános és római tanulmányi befejezésével Solymos András érkezik. Az augusztus 1-i hatállyal távozó papoktól hálaadó szentmisén búcsúznak a hívek július 27-én szombaton a Fő téri templomban. Utána a Premontrei iskola udvarán lesz szeretetvendégség.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV