Tekerj okosan 2

2022. május 11. (szerda)
KesztHelyi identitás

Tekerj okosan 2. programunkon közlekedésbiztonsági tudnivalókkal ismerkedhettek a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola és a Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai a Fő téren.

Játékosan tanulták az elméleti ismereteket a gyerekek. Az irányokat többször is, alaposan begyakorolták, hiszen ez alapvető a közlekedésben. Szlalomozás, emelkedő akadály, híd. Ezek mind szerepelnek a kerékpáros akadálypályán. Ennek elsődleges célja, hogy a gyermekek megtanulják a biciklis fékezést és az irányváltást. A bringázás mellett óriás kockákból kellett kirakniuk a diákoknak a rendvédelmi szervek képeit. Az egyensúlyozás gyakorlására is hangsúlyt fektettek a rendőrök. A program egybeesett a közlekedési kultúra napjával. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmét a jelenlegi és a jövendőbeli járművezetőknek a biztonságos vezetésre. A gyermekek a legfogékonyabbak a közlekedésnevelésben. A játékos feladatok mellett elméleti kvíz kérdéseket is kaptak a gyerekek. A helyes válaszok után ajándékként közlekedésbiztonsági kelléktárgyakat (láthatósági mellény, prizma, biciklis lámpa) kaptak.

A Tekerj okosan rendezvényhez négy kerékpárt is vásárolt az önkormányzat, melyek a közlekedésbiztonsági programok szemléltetési eszközeiként funkcionálnak, illetve gyakorolni is lehet velük a biztonságos közlekedést.