Teltházas volt az éjszakai teniszverseny

2021. augusztus 4. (szerda)

24. alkalommal szervezte meg a Helikon Tenisz Club az éjszakai teniszversenyt. 48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással. A program célja továbbra is a mozgás és a sportág népszerűsítése.

Fényárban úsztak a Helikon Tenisz Club pályái szombaton este. Mind a négy játéktéren folyamatosan zajlottak a meccsek délután 4-től kezdve egészen hajnalig. A nem mindennapi körülmények közötti játékot sokan kedvelik. Az éjszakai hangulat mellett a nagyérdemű érdeklődése is sokat jelent a sportolóknak.

„Óriási hangulat van. Csak körül kell nézni. Ilyen sok néző sosem szokott lenni. Ilyenkor szerintem a turisták is szívesen nézik ezt a játékot. Ez egy kicsit inspirálja az embert a jó játékra.”

Az eseményre férfi páros számokban nevezhettek a résztvevők. Összesen 48-an, azaz 24 páros vett részt az versenyen. A játékosok nagy része visszatérő sportoló. A zalaegerszegi csapat most 10 fővel érkezett Keszthelyre. Már többször állhattak a dobogó valamelyik fokán.

„Játszottunk már döntőt, azt sajnos elbuktuk, mindent megtettünk a győzelemért, de az ellenfél jobb volt, úgyhogy meghajoltunk a tudásuk előtt. Úgyhogy ott második helyezést szereztünk három éve. Két éve pedig bronzérmet tudtunk a partneremmel összehozni. Úgyhogy még az arany váratja magát, de reméljük, hogy idén talán még összejöhet.”

A Helikon Tenisz Club 24. alkalommal szervezte meg az éjszakai bajnokságot. Minden évben hasonló célt fogalmaznak meg. Fontos az együttlét és a közös beszélgetések létrejötte, valamint szeretnék a sportágat és a mozgást népszerűsíteni a verseny által. A megmérettetésre sokan szeretnének jelentkezni, de így is teltházas volt a rendezvény.

„A négy pálya nem ad más lehetőséget, mintsem, hogy páros legyen. De hadd mondjam azt, hogy akkora népszerűségnek örvend ez már, hogy több ember is jönne már. De egyszerűen a pálya lehetőségeihez képest nem lehet több játék.”

A Helikon Tenisz Club szeptemberben is rendez egy páros versenyt és egy évadzáró versenyt is. Szerdánként délután 5 órától pedig a klubtagoknak van lehetőségük játszani a pályákon.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8280-telthazas-volt-az-ejszakai-teniszverseny