Télűző maskarádé a keszthelyi kastélytól a Fő térig

2014. március 3. (hétfő)

Kétség nem férhet hozzá, hogy a térség egyik legkedveltebb és legvidámabb rendezvénye a télűző és tavaszköszöntő keszthelyi karnevál, amelyet csaknem másfél évtizede a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete indított útjára.

Az idén március első napján tizennegyedik alkalommal rendezték meg, a forgatókönyv pedig nem sokat változott: a maskarások – köztük egyéni és csoportos, intézményi és baráti társaságból alakult csapatok, keszthelyi és vidéki, gyermek és felnőtt jelmezesek – a Festetics-kastély parkjából a nézelődőkkel zsúfolásig teli sétálóutcán át vonultak a Fő térre, ahol röviden bemutatkoztak, s bemutathatták műsorukat. A siker, a taps, az éljenezés, a buzdító fütty nem maradt el, ami teljesen érthető, hiszen a vállalkozó kedvű résztvevők ezernyi ötlet alapján öltöttek magukra színes és vidám jelmezt. Az igyekvésüket egyébként zsűri is értékelte, a legjobbak díjakat, értékes nyereményeket kaptak.


(a képre kattintva a Monitor Magazin fotógalériája nyílik meg)

A keszthelyi karnevál ezúttal is hangulatos volt, aki beöltözött, ugyanúgy jól érezte magát, mint az, aki csupán nézelődni érkezett a rendezvényre. A szervezők elmondták: ez egyfajta évnyitó program is, amely a télűzés és a tavaszköszöntés mellett arra is szolgál, hogy megalapozza az idei turisztikai reményeket. Vagyis kifejezze azokat a bizodalmakat, amelyek szerint az idegenforgalmi szezon jól alakul, a Balaton régióba, benne Keszthelyre és térségébe pedig minél több vendég érkezik.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)