Teret adtak a fiataloknak

2012. augusztus 27. (hétfő)

A Fő tér felújításához kötődően szervezett két napos nyárbúcsúztató fesztivált pénteken és szombaton civil szervezetekkel karöltve a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Noha a program az Adjunk teret a fiataloknak! nevet viselte, a családokat is rendezvények várták. Pénteken családi délután keretében zumbával kezdődött a számos kísérő rendezvénnyel (például kézműves és energia hatékonysággal kapcsolatos bemutatókkal) tarkított program, majd Zsongi bohóc lépett közönség elé. Keszthelyi és környékbelli tánccsoportok bemutatója után a Zurgó együttes, a Belmondó, valamint a Néhai bárány zenekar adott koncertet. Szombaton is több együttes lépett fel: a Loud and Black, a Lifejune, és a Magashegyi Underground. A napot funky party zárta.

A tapasztalat, hogy a fiatalok örülnek a hasonló eseményeknek, még akkor is, ha azok éppen a tanévkezdéshez kötődnek.
– A program a koncertekkel jó bulit ígér – jegyezték meg egy baráti társaság tagjai, hozzátéve: ez persze még csak előbuli, hiszen szórakozásra ott van még a jövő hét és persze az utolsó nyári hétvége is…


(fotó: Sámel József)

Megtudtuk: a Goldmark Károly Művelődési Központ hagyományosan szervez tematikus programokat az ifjúság számára. Június közepén a szintén megújult Balaton-parton például tanévzáró bulit tartottak, nagy sikerrel. Amint Osvald Bálint, az intézmény igazgató-helyettese elmondta, a rendezvényt első alkalommal hirdették meg, célul kitűzve, hogy azon a fiatalok és családok mellett a civil szervezetek is jelen legyenek, bemutatkozhassanak. Ez sikerült, hiszen az érintettek örömmel fogadták a felkérést, a meghívást. A rendezvényen pedig nemcsak az ifjúság, hanem minden korosztály képviseltette magát.

(forrás: Zalai Hírlap)