Térítésmentes elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés

2011. szeptember 12. (hétfő)

Szeptember 17-én (szombaton) a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft., az ELEKTRO-Waste Nonprofit Közhasznú Kft., valamint az ENVIROINVEST Zrt. lakossági e-hulladékgyűjtés szervez.

TÉRÍTÉSMENTES LAKOSSÁGI SZELEKTÍV ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

A Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft, az ELEKTRO-Waste Nonprofit Közhasznú Kft., valamint az ENVIROINVEST Zrt. szervezésében lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e- hulladék) gyűjtést szervez városunkban, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e- hulladékát.

Az e- hulladékgyűjtés ideje: 2011. szeptember 17 (szombat) 08:00-14:00

Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Keszthely, Piactér

Mi az e- hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnénk elérni, hogy Keszthelyen szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. E- hulladék az élővilágra, az emberi egészségre fokozott veszélyt jelent, különleges gyűjtést és kezelést igényel, így az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az e- hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakóba, erdőszélekre, illegális lerakókba vagy illetéktelen kezekbe kerül. Sajnos az e- hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot és nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára veszélyt jelenthetnek.

Cél az, hogy az e- hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok –ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket, kérjük vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:
– Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek:
Kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.

– Képernyős elektronikai berendezések:
TV készülék, monitor

– IT-elektronika, számítógépek, telefonközpontok, egyéb irodatechnikai berendezések:
Asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, iratmegsemmisítő, diktafon

– Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok:
Fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, hőlégfúvó stb.

– Játékok, szabadidős és sportfelszerelések

Intézmények, vállalkozások kérésére, igazolást állítunk ki az eszközök kezeléséről, mely tartalmazza az átvett berendezések megnevezését, mennyiségét és az átvevő engedélyeinek számát. Kérjük, hogy az intézmények selejtezési listát is szíveskedjenek mellékelni a leadásra kerülő berendezésekhez.

Az elektronikai hulladék csak ép, összeszerelt állapotban gyűjthető!

Elektromos és elektronikai hulladékot a keszthelyi hulladékudvar is fogad hétfőtől péntekig 07:00-15:00-ig.
(
Keszthelyi Hulladékkezelő Központ, Keszthely, 0249/7 hrsz, a Fenéki úton a DRV szennyvíztelep mellett, nyitva tartás: hétfő-péntek 8-16 óráig, telefon: 83/510-362, 510-363, 30/522-7894 keteh@t-email.hu)

Fontos! Az e- hulladékokat ne helyezzék ki a gyűjtőszigetekre, illetve ingatlanukon kívülre, elkerülve ezáltal a berendezések fosztogatását, illetve környezetük szennyezését!

Együttműködő munkájukat köszönjük!