Testületi döntések

2009. július 17. (péntek)

Július 16-án soron kívüli ülést tartott Keszthely Város Képviselőtestülete; 15 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Második fordulóban vitatta meg a testület a környezetvédelemről szóló rendelet azon módosítását, mely korlátozza a nagy zajjal járó tevékenységeket a jellemzően pihenéssel töltött időszakokban. Az első fordulós tervezethez képest a most megszavazott rendelet megengedőbb: a szombat délutáni időszakra vonatkozó korlátozás csak az idegenforgalmi szezon alatt, május 1. és szeptember 30. között érvényes. Az augusztus elsején életbe lépő rendelet szerint tehát este 8 órától reggel 7, szombaton 9 óráig, vasár- és ünnepnapokon egész nap, a nyári turisztikai idényben pedig szombat délután 13 és 16 óra között is tilos minden olyan zajjal járó építési, szerelési tevékenység és motoros vagy elektromos gép használata, mely a szomszédok nyugalmának megzavarására alkalmas.

Módosította a testület a belváros rehabilitációs projekt műszaki tartalmát: mégsem lesz kéregparkoló a térfelszín alatt, az eredetileg tervezett létesítményt felszíni parkolók kialakítása helyettesíti a projektben. Ezáltal az önkormányzat pályázati önrésze körülbelül 40 százalékkal, csaknem 400 millió forinttal csökkent. Döntött a testület az előkészítésért és végrehajtásért felelős projektmenedzsment szervezet felállításáról is, mely a Keszthelyi Városüzemeltető Kft szervezeti keretei között, önálló egységként fog működni.

A Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága kezdeményezésére novemberben 5-6-án turisztikai szezonzáró TDM konferenciát szervez Keszthely a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet turisztikai szakemberei számára. A konferenciát a bizottság, valamint az önkormányzat közösen finanszírozza.

Határoztak a képviselők a város költségvetésében egészségügyi prevenciós feladatokra elkülönített keret felhasználásáról. Az Országos Alapellátási Szövetség felméréséből kiderült, hogy magas a mozgásszervi beteg, illetve túlsúlyos diákok aránya a keszthelyi intézményekben, ezért a rendelkezésre álló összegből középiskolai gyógytorna-ellátás megszervezésére maximum 224ezer forint támogatást biztosít az önkormányzat. A foglalkozások – a szövetség szervezésében – a következő tanévben indulnak az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban.

A Gazdasági Ellátó Szervezet részére ötmillió forintos eszközbeszerzést hagyott jóvá az önkormányzat. Az intézményi átalakítás következtében az elmúlt években szervezet feladatköre jelentősen bővült, sok keszthelyi intézmény műszaki-gazdasági ellátását biztosítja. A megnövekedett feladatok színvonalas ellátása érdekében vált szükségessé egy hét személy szállítására alkalmas platós tehergépjármű, utánfutó, valamint lengőkasza és sövényvágó beszerzése, melyre az önkormányzat biztosítja a szükséges fedezetet.

(fotó: Keszthelyi TV)