Testvértelepülési partnerhálózat

2013. november 24. (vasárnap)

Keszthelyt választotta partnerének Székelyudvarhely egy az Európai Bizottság által kiírt „Testvérvárosi hálózat” című pályázat lebonyolításához. Ennek keretében Székelyudvarhely testvértelepüléseinek delegációi egy hetet töltenek el Keszthelyen.

A testvértelepülési hálózat lényege, hogy a városok meghívják egymást tematikus hetekre. A pályázat négy alkalommal teszi lehetővé a települések egymáshoz látogatását. Keszthelyen a sport, a helyi sportélet köré szervezték a delegációk programját. Dr. Iglódi Endre beszélgetett Dr. Kardos Józseffel a keszthelyi sportolókról és a városban zajló élénk sportéletről.

A sporttörténeti beszélgetés után végre nyeregbe pattanhattak a vendégek és kipróbálhatták, hogy milyen egy fixi biciklin ötszáz métert. A delegáció vállalkozókedvű tagjai bátran felültek a kerékpárokra és próbára tették erejüket. Az eredmények meglepően jók lettek. Kevesebb mint 30 másodperc alatt nem csak az erő, de a levegő is elfogyott.

A vendégek vasárnapig maradnak Keszthelyen, addig még sok programon vesznek részt, többek között kipróbálják a futócéllövészetet és meglátogatják a hévízi tavat is.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)