Testvérvárosi látogatás Boppardból

2012. szeptember 6. (csütörtök)

A németországi Boppard városából huszonöt diák érkezett kísérőikkel Keszthelyre egy iskolai cserekapcsolatnak köszönhetően.

A boppardi Kant-Gymnasium tanulói a Vajda János Gimnázium meghívására látogattak el a Balatonhoz, mivel a két intézmény már évek óta együttműködik egymással. Ezúttal egy hetet töltenek el a német vendégek Keszthelyen, majd a tervek szerint jövőre viszonozza a magyar fél a látogatást.

Az iskolai cserekapcsolat jóvoltából a diákok nem csak egymás kultúráját, szokásait és mindennapjait ismerik meg, de a nyelvtanulás gyakorlására szempontjából is kitűnő lehetőséget biztosít. A szervező pedagógusok gazdag programot állítottak össze, így iskolalátogatás, túrázás, kirándulások, múzeumlátogatások, a Festetics kastély megtekintése és természetesen strandolás is színesíti a német diákok ittartózkodását.

Keszthely városa nevében Pálinkás Róbert alpolgármester fogadta a boppardi delegációt a Polgármesteri Hivatalban. Beszédében bemutatta a város történetét és rávilágított a testvérvárosi kapcsolatok fontosságára.

A német tanulók vasárnap utaznak haza, remélhetően élményekkel gazdagon.