TeSzedd: a KDNP is csatlakozott az akcióhoz

2024. április 29. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Kereszténydemokrata Néppárt is csatlakozott a TeSzedd! szemétszedési mozgalomhoz. Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg. A KDNP fontosnak tartja a környezet, a teremtett világ védelmét.

A kutyás strandra vezető úton szedték a szemetet. Csomagoló anyagok, PET palack, sörösdoboz – mindegyikből bőven akadt a területen. A Kereszténydemokrata Néppárt akcióján a párt országgyűlési képviselője, Vejkey Imre is részt vett: „Mi kereszténydemokraták fontosnak tartjuk a teremtett világ védelmét, ezért csatlakozunk a Tiszta Magyarországért Programhoz, ahhoz a programhoz, melyben ha látunk szemetet valahol, összegyűjtjük, összeszedjük, mert a szemétnek a tárolóban van a helye és nem az erdőben, nem az utcán, mint ahogy ezt most itt is láthattuk.”

Manninger Jenő polgármester – akit polgármesterjelöltként a KDNP helyi csoportja is támogat – a szervezet vezetése, képviselőjelöltek és szimpatizánsok is gumikesztyűt húztak. Bánhegyi Renátának ez volt a harmadik szemétgyűjtése az elmúlt hetekben.

„Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos a város szempontjából, mert hiába van az, hogy a köztisztaságot megpróbálják központilag fenntartani, de vannak olyan területek, ahol nem lehet máshogy megoldani ezeket a dolgokat, csak tényleg úgy, ha oda megyünk, lehajolunk azért a sörös dobozért, vagy műanyag palackért” – nyilatkozta a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

A képviselőjelöltek úgy látják, szerencsés helyzet, hogy több állami kezdeményezésű szemétszedés van. Így mindenkinek egyre több lehetősége van, hogy megtisztítsa környezetét.

„Én biztatok mindenkit arra – legyen az civil szervezet, család, magánszemély – hogy minden ilyen akcióban vegyen részt és jelöljön ki egy területet, szedje ott össze a hulladékot, mert muszáj, hogy tiszta és egészséges legyen a környezetünk” – mondta Sáringer-Kenyeres Marcell, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

A szemétszedők úgy látják, a környezet megtisztítása mellett az ilyen akciók példaként is szolgálnak, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nem csak otthonunkban, hanem közös tereinkben, erdeinkben is. Az összegyűjtött hulladékot a HUSZ Kft szállította el.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek