Tiszta városkép, virágos szezonkezdet

2011. június 28. (kedd)

Bár Keszthely főtere most nem a legszebb arcát mutatja, a város többi részén a megszokott virágos látvány fogadja a sétálókat.

Az ágyásokba telepített virágokon túl 180 tő futómuskátlit helyeztek ki Keszthely közterületeire a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) munkatársai az elmúlt hetekben, valamint beültették a kastély körüli, eddig üresen álló virágládákat is.

A GESZ idén áprilisban vette át Keszthely zöldterületeinek gondozását; az átszervezés az önkormányzatnak jelentős költségmegtakarítást eredményezett. A városban tapasztalható állapotok, a rendezett utcák, árkok és közterek bizonyítják, hogy mind a fűkaszálással, mind a virágosítással kapcsolatos feladatokat az elvárt magas színvonalon végzi el a szervezet. Emellett az utcabútorok cseréjét, a köztéri játszóterek felújítását, és az ivó- és szökőkutak karbantartását is végzik.

A Balaton-parti területek tisztaságára is kiemelt figyelmet fordít a GESZ: munkatársai a Városi strand és a vitorláskikötő közti szakaszon heti három alkalommal összegyűjtik a sétányon és a közelében eldobált, valamint a víz által kisodort szemetet, és megszabadítják a part menti részt a haltetemektől is, hogy a keszthelyieket és turistákat rendezett, szép látvány fogadja.

Kapcsolódó írások:
Virágos Balatonért – keszthelyi sikerek
Múltjához méltón
Fővédnöki díj a virágok Keszthelynek
Fásítások Keszthelyen
Zöld út a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének