Tizenkétmilliós bölcsődefejlesztés

2009. július 23. (csütörtök)

Több mint tizenkétmillió forintos beruházás keretében korszerűsíti a város a hatvan gyerek befogadására alkalmas keszthelyi Szivárvány Bölcsődét.

Az intézményben energiatakarékossági fejlesztések valósulnak meg az elkövetkező egy évben: a homlokzat utólagos hőszigetelésével és az ablakok cseréjével várhatóan jelentősen csökkennek a fűtési-fenntartási költségek. Az építőipari munkálatok mellett eszközbeszerzésre is sor kerül a projekt keretében; nyolcvan fektetőágyat, és az azokhoz szükséges tároló eszközöket kap az intézmény. A felújításhoz az Önkormányzati Minisztérium pályázatán 9 millió 690 ezer forintot nyert a város, melyhez mindössze a beruházási összeg 20 százalékát kell önrészként biztosítania.

Több keszthelyi oktatási intézmény is megújul pályázati támogatással: nyár elején fejeződött be a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ komplex akadálymentesítése, és várhatóan hamarosan megkezdődik a keszthelyi VSZK teljeskörű infrastrukturális felújítása.

A pályázati önrészeken túl idei költségvetésében a keszthelyi önkormányzat csaknem tízmillió forintos összeg biztosításáról rendelkezett a saját fenntartású oktatási intézményeinek épület-felújítására, és további 8,5 millió forinttal járul hozzá más, a város területén működő iskoláknak otthont adó épületek renoválásához. Az elvégzendő munkálatok közt leggyakrabban a vizesblokkok felújítása, nyílászárók cseréje, a fűtési-világítási rendszer korszerűsítése, illetve csatornajavítási munkák szerepelnek.