Több első osztály indul szeptembertől

2011. április 15. (péntek)

A keszthelyi általános iskolákban a következő tanévben öt helyett hat osztályt indít a város, a jelentkező gyermekek száma alapján. Az önkormányzati fenntartású iskolák jó híre és színvonala miatt jelentős átrendeződés mutatkozott az előzetes igényekhez képest.

A szülői szándékok óvodákban végzett felmérése alapján öt osztály indításáról határozott februárban a város képviselőtestülete, a beíratások során azonban lényegesen nagyobb igény mutatkozott az önkormányzati fenntartású intézmények tanulói helyeire. A szülői megítélés pozitív változását az iskolai bemutatók, tájékoztatók és nyílt napok is segítették.

A Csány-Szendrey ÁMK székhelyiskolájában 75, a belvárosi tagiskolában 25, az Egry József Általános Iskolában pedig 52 kisgyerek regisztrálása történt meg. A közoktatási törvény előírásait, és a tanulók számára legoptimálisabb megoldást is szem előtt tartva a Csány-Szendrey ÁMK-ban így eggyel több osztályt indít a város: a székhelyiskolában hármat, a tagintézményben pedig egyet. Az Egry iskolát nem érinti a változás, ott az eredetileg meghatározott két csoport kezd szeptemberben.

A tanári többletfeladatok ellátását az iskola úgy tudja megoldani, hogy visszahívja a jelenleg prémiumévek-programban részt vevő, nyugdíj előtt álló kollégáit.

Egyetlen tanulót sem utasítottak el az iskolák, összesen 12 nem keszthelyi lakos gyermeket is felvesznek. A jelentkezők közt két fő sajátos nevelési igényű kisgyermek van. Egy pályázati támogatással hamarosan megvalósuló iskolai eszközbeszerzési beruházás során a város speciális segítséget is tud biztosítani az ilyen tanulóknak.

Kapcsolódó írások:
Korszerű informatikai eszközök a keszthelyi iskoláknak
Összehangolt fejlesztések az oktatási intézményekben