Több, mint egy hétig az idősekről szóltak a programok

2023. október 9. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Sikeresen zárult a “Szépkorúak hete”. Az idősebb korosztálynak számos rendezvényt kínált a színház, a művelődési központ és a könyvtár. Természetesen úgy állították össze ezeket a programokat, hogy azok ne csak szórakoztatóak, hanem hasznosak is legyenek számukra.

A Helios zenekar koncertje zárta a “Szépkorúak hetét” Keszthelyen. A rendezvényre több, mint kétszázan látogattak el. Hegyi Istvánné is a nézők között foglalt helyet: „Én nagyon örülök ennek a lehetőségnek. Mi idősek is szeretünk részt venni koncerteken, programokon, színházi rendezvényeken, úgyhogy örömmel fogadtuk a meghívást, és el is jöttünk” – mondta el.

A színházban megtartott zárórendezvényre sokan érkeztek. Olyanok is, akik csak a koncertre voltak kíváncsiak, de az idősebbek nagy része a nyolc napon át tartó, számos programot kínáló eseményeken is részt vett. Örülnek, hogy a fiatalabb korosztály figyel rájuk. „Én a hetvenkilencedikben vagyok, úgyhogy az időskorúakhoz nyugodtan sorolhatom magam. Úgy érzem, hogy ez a kedvesség, amit kapunk, ez nagyon jól esik nekünk. Első alkalom, hogy ezen részt veszünk, de a műsor – feltételezem – a mi érdeklődési körünknek megfelelő lesz, és örömmel fogjuk hallgatni” – így vélekedett a műsort megelőzően Kovács Zoltán.

A koncert előtt Stadler Tímea, a Balaton Színház vezetője; valamint Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke köszöntötte a szépkorúakat. Az elnök örömét fejezte ki, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét sikerrel rendezték meg a városban. Így fogalmazott: „Sokan eljönnek a rendezvényre, erre a mostanira, a zárórendezvényre több, mint 200-an regisztráltak. Ez is mutatja, hogy az érdeklődés kiemelkedő. Egy olyan nosztalgia estet, délutánt, kora estet fogunk tudni szervezni, ami valószínűleg az ő érdeklődési körüknek megfelelő. Utána egy szeretetvendégségen fogjuk vendégül látni az idősebbeket, a szépkorúakat.”

A színházban megtartott rendezvény egy programokkal teli időszakot zárt. A “Szépkorúak hetében” kiállítás, filmvetítés, előadás, jóga, tánc és torna is várta az időseket. Stadler Tímea Kinga a proramokról elmondta: „Nagyon szép őszi tájakról szóló kiállításmegnyitóval indítottunk a Básti teremben. Ezt követően, vasárnap egy zene világnapjára megrendezett klasszikus koncerttel vártuk a szépkorúakat. Egész héten, szinte minden nap változatos mozgásformákra invitáltuk őket, hiszen ‘Ép testben ép lélek’, ez a mottónk.”

A programokat úgy állították össze, hogy azok hasznosak legyenek az idősebb korosztálynak, így az aromaterápiára és a mozgásra helyezték a hangsúlyt.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek