Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel

2017. október 11. (szerda)

Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel

Az erdők értékeire és azok védelmére hívta a figyelmet az erdők hete rendezvénysorozat. A programhoz idén is csatlakozott a Természet Háza. Itt elsősorban a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát mutatták be a gyerekeknek. A pénteken zárult egy hetes programon több mint hétszáz óvodás és iskolás vett részt.
A Természet Házában már a nyitás óta csatlakoztak az erdők hete rendezvénysorozathoz. Egy héten át várták a csoportokat az ingyenes programra. Az utolsó nap Balatonszentgyörgyről és Zalaszentlászlóról jöttek a gyerekek és kísérőik. A Kerekerdő Óvoda vezetője, Gondos Zsuzsanna szerint nagyon színvonalas a látogatóközpont és érdemes volt elhozni a gyerekeket:„Nagyon-nagyon közel áll a gyerekek lelkéhez az állatvilág és növényvilág, annál is inkább, hogy mi rengeteget járunk velük és hála Istennek a családok beállítottsága is ilyen, hogy viszik a gyerekeket kirándulni, hogy megismerkedjenek az erdők, mezők állataival, növényeivel. Azt gondolom, mindenképpen hasznos, hogy eljöttünk.”

A kiállítás felfedezését egy feladatlappal kötötték össze. Így játékos formában bővíthették ismereteiket a gyerekek. A Természet Házában azt tapasztalják, évről évre népszerűbb a program. Idén már több mint hétszáz gyereket fogadtak és szinte ugyanennyi felnőtt kísérőt.

„A Természet Háza alapjáratában a Keszthelyi-hegység növény-állatvilágát mutatja be és mi ezt próbáltuk összekötni az erdők hete programsorozattal, hogy a gyermekek az erődről tanuljanak, az erdei állatokról tanulhassanak, vagy a már meglévő információikat kicsit kibővíthessék és itt átélhessék, tapasztalhassák, hogy mi milyen, hogy működik egy erdőn belül, az erdő életvilágában” – nyilatkozta Csali Nikolett, ökoturisztikai munkatárs.

Az erdők hete egy országos rendezvénysorozat, több mint száz helyen biztosítottak erdővel kapcsolatos témakörben programokat a résztvevő intézmények, szervezetek.A kezdeményezés fő célja megmutatni az erdők értékeit, és felhívni a figyelmet védelmük fontosságára, valamint az erdészetek munkájának jelentőségére.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8269/tobb-mint-hetszaz-gyerek-ismerkedett-az-erdokkel-/