Több szerelvény és szolgáltatás a MÁV-nál

2023. május 15. (hétfő)

Életbe lépett a balatoni előszezoni menetrend a MÁV-nál. Május 15-től a vasúttársaság sűrűbb eljutást biztosít a tó partjához, növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat. A megnövekedett utasforgalomra felkészülve a kiemelt vonatokon garantált ülőhelyet biztosítsanak. Az új vármegye- és országbérlet is segítheti azt, hogy még többen utazzanak a magyar tengerhez.

Kétóránként közlekedik a Balaton InterCity Budapest és Keszthely között. Két és fél óra alatt teszi meg a főváros és a Balaton nyugati vége közt a távot a szerelvény. Új gyártású 1. osztályú IC+ kocsik is közlekednek, melyekben bisztró kocsi üzemel. Keszthelyen ez újdonság.

„Az előszezonban élvezhetik Budapest és Keszthely között az utazók valamennyi InterCity vonatban. Ez az elmúlt években nem volt  és majd ha elkezdődik a nyári menetrendi időszak június 16-től, akkortól ugyanezen a vonalon a Balaton IC-ben a bisztró kocsi szolgáltatást fel fogja váltani az étkezőkocsik közlekedtetése. Ez egy bővebb szolgáltatást nyújt meleg ételekkel, ezt nagyon szokták szeretni az utazók” – mondta televíziónknak Biber Anett szóvivő.

A 2021-es előszezonban mintegy 200 ezren szálltak vonatra, hogy ellátogassanak hazánk legnagyobb tavához. Tavaly ugyanebben az időszakban két és félszeresére, félmillióra emelkedett a balatoni előszezoni utazásszám. A téli menetrendhez képest bővültek a kerékpárszállítási lehetőségek, több InterCity-kocsi és motorvonat állt forgalomba, a járatokon a kora tavaszi időszakhoz képest több férőhely áll az utasok rendelkezésére.

A Volánbusz menetrendje nem módosul az előszezonban, azonban a vonatokkal összehangoltan biztosítja az utazást. Tavaly június óta pedig ütemes menetrend szerint közlekednek a Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron vármegyék közötti regionális és távolsági kapcsolatokat biztosító autóbuszjáratok. Ez azt jelenti, hogy a járművek a nap legnagyobb részében minden órában ugyanakkor indulnak.

Három hét alatt már 300 ezernél több vármegye- és országbérletet vásároltak. A MÁV adatai szerint Zala vármegyében hétezer darabot értékesítettek. Ezzel a tickettel a balatoni vonatok közül a személyvonatok és sebesvonatok mindegyike felármentes és igénybe vehető.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10350-tobb-szerelveny-es-szolgaltatas-a-mavnal

Képek