Több újdonság is várja a strandolókat Keszthelyen

2021. május 31. (hétfő)

A tervek szerint június 12-én nyitnak hivatalosan a keszthelyi strandok, így az üzemeltető VÜZ Kft. folyamatosan végzi a karbantartási, felújítási munkákat. Az idén mindhárom strandon megújultak a vizesblokkok, a Városi Strand vízi vidámparkkal bővült, a Helikon Strandon pedig teljes körűen megújult a fogadóépület. A strandbelépők árai idén sem változnak.

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a keszthelyi strandokon. A VÜZ Kft. mindent megtesz azért, hogy június közepén elkezdhessék a szezont és megnyithassák a strandokat a fürdőzni vágyók előtt. A Városi Strandon számos beruházást hajtottak végre az elmúlt évben. Elkészült egy korszerű vizesblokk, amelyben baba-mama szoba is várja a kisgyerekkel érkezőket. Emellett épül a csúszda is, valamint a Balaton legnagyobb vízi vidámparkját is birtokba vehetik az érdeklődők az idei szezonban.

„A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával rengeteg fejlesztést sikerült végrehajtanunk. Megújult a kabinház, megújultak az illemhelyek, baba-mama helyek alakultak ki mindhárom strandon. Nagyon nagy fejlesztések ezek, nagyon nagy léptékűek, amik már nagyon ráfértek a strandokra. Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget. Valószínű, hogy normál üzemmel tudunk elindulni, a COVID helyzet miatt kiadott kormányhivatali és NNK-s támogatás alapján sem létszámkorlátozásra nem kell számítani, sem kötelező maszkviselésre a strandokon.” – tájékoztatott Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője.

A Szigetfürdő új fakorlátokat kapott, ezek ugyanis már nagyon rossz állapotban voltak, így cserére szorultak. Zajlik a térkövezés is a Városi Strandon, és nem csak a központi, hanem a hátsó vizesblokk is megújul.

A Helikon Strandon szintén térköveznek, itt teljes körűen felújították a fogadóépületet. Emellett a mosdókat is korszerűsítették és baba-mama szobákat is kialakítottak. A pályázatos beruházások mellett a szokásos karbantartásokat is elvégzik a VÜZ munkatársai.

„Rengeteg festési munkálatot hajtunk most végre. Most, hogy a VÜZ szakiparral is bővült, így sokkal egyszerűbb volt a feladatunk, ezek a szakipari brigádok tudtak jönni és besegíteni nekünk. Így a festés is nyilván csak az anyagárba került a cégnek, ami nagyon nagy segítség ismételten. A kabinok kialakításánál kell még itt nekünk kis apró simításokat végeznünk, fűnyírással vagyunk megcsúszva. Sajnos az időjárás nagyon nehezen engedett minket ezekre a szabadtéri munkálatokra.” – tette hozzá a részlegvezető.

A Libás strandon is voltak fejlesztések az elmúlt évben. Itt is vizesblokkokat újítottak fel, emellett pedig új öltözőkabinokat is kialakítottak, ezek építése még folyamatban van. A strandbelépők árai nem változnak idén sem, az üzemeltetők pedig kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésekre. Ugyanakkor kérik a látogatókat a 1,5 méteres távolság betartására és a kézfertőtlenítők használatára. A keszthelyi strandok a tervek szerint június 12-én nyitnak.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8087-tobb-ujdonsag-is-varja-a-strandolokat-keszthelyen