Tóparti filmmustra – VI. Balaton Filmfesztivál

2009. szeptember 10. (csütörtök)

Zseniális színészek, kiváló témaválasztás, az évtizedek alatt megszokott magas színvonal – állapíthatták meg a nézők tegnap Makk Károly Farkasbőrben című filmjének premier előtti ízelítőjéből.

Tegnaptól négy napon keresztül várják a mozi szerelmeseit a Balaton Színházban a VI. Balaton Filmfesztivál rendezvényeire. A díjmentes vetítések sokszínű kínálatából játék-, dokumentum- és kísérleti filmek közül választhatja ki a néző az érdeklődésének megfelelő műfajt.

Az első nap Makk Károly november végén mozikba kerülő Farkasbőrben című filmjéből láthatott részleteket a közönség. A film témája igencsak aktuális, országunk tapintható problémáját mutatja be a magyar színészeink legnagyobbjainak segítségével. A korrupciótól, csalástól fertőzött kisvárosi önkormányzat ifjú polgármesterének küzdelméről szóló történet vetítése után a film rövid villanásaitól is kíváncsivá vált nézők kérdezhettek a rendezőtől.

Szintén az első napon a Szerelmes földrajz, csak még egyszer láthatnám című filmmel és Indiánkönyv könyvbemutatóval Cseh Tamásra emlékeztek. A művész fia alkotásait a színház aulájában tekinthették meg az érdeklődők.

Ma este hat órától a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak kísérleti-, és kis játékfilmjeit láthatják a mozirajongók, a kínálatot pénteken 18 órától, Németh Gábor dokumentumfilmjei – Végállomások, Világbajnok, Hakni címmel – gazdagítják. A szombati zárónap is tartogat meglepetést, a 40. Magyar Filmszemléjén sikert aratott Utolsó idők című Mátyássy Áron rendezte alkotást mutatják be. A magány, a nyomorúság, a felelősség témáját feldolgozó mozi háttérzenéje is figyelemre méltó.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

A fesztivál programja itt található.