Tovább a siker útján: nemzetközi teniszverseny zajlik Keszthelyen

2023. szeptember 1. (péntek)
KesztHelyi identitás

A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen az ITF 700-as besorolású veterán-teniszverseny. A több, mint kétszáz résztvevő között magyar és külföldi, amatőr és profi sportolók vannak.

Ezt a nemzetközi versenyt immár negyvenhatodik alkalommal szervezték meg Keszthelyen. Az országban három ilyen nagy mérkőzést rendeznek, ezek közül az egyik helyszíne a város. A MaxCity ITF MT700 kategóriába tartozó Lénárt László emlékverseny több pályán zajlik. „Örömmel mondhatom a nézőknek, hogy hál’ Isten, a Helikon szállodánál megnyílt a 6 darab teniszpálya, a Helikon Tenisz Clubnál 4, tehát 10 darab pálya, sőt az Ady úti pályákon lévő 6 darab. Tehát 16 pályán zajlanak a versenyek, amelyek augusztus 29-én kezdődtek és szeptember 2-ig tartanak” – tudtuk meg a Helikon Tenisz Club elnökétől, Horváth Imrétől.

35 éves korosztálytól egészen a 90 évesig vesznek részt a versenyen. Több, mint kétszáz sportoló méri össze erejét. Ilyen sok teniszező kiszolgálásához elengedhetetlen volt a fejlesztés, a pályák számának növelése a városban. Erdei Csaba, a Szenior Tenisz Szövetség elnöke örül a fejlesztéseknek: „Én azt gondolom, hogy az idei verseny egy fordulópont a keszthelyi Nemzetközi Verseny életében. Ugye itt a korábbi években az infrastruktúra nem volt a legmegfelelőbb. Azzal, hogy most megújult a Helikon szálló és ott elkészültek az új pályák, ismét olyan környezetben fogadhatjuk a külföldieket, hogy valószínű elkezd emelkedni megint a színvonala ennek a rendezvénynek.”

Keszthely polgármestere minden résztvevőnek kis ajándékcsomagot is átadott. Manninger Jenő maga is űzi ezt a sportot. A teniszversenyt az egyik legnagyobb városi sportrendezvénynek tartja: „Sok mindent tettünk ezért. Többek között rendbe hoztuk egy kicsit a pályákat. Én azt gondolom, hogy most nagyon jó színvonalú pályák vannak. Plusz természetesen hozzájárul ehhez, hogy a Helikon szállón is megnyílt az új Helikon Teniszcentrum. Tehát most már 18 pályán tudunk fogadni nemzetközi szintű versenyzőket. Az a célunk, hogy sok ilyen verseny legyen a jövőben is.”

A játékosoknak, résztvevőknek csütörtökön este egy players party-t is szerveztek, ahol kötetlenebb hangulatban találkozhattak egymással.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek