Tündérrózsák tükörképben

2011. június 17. (péntek)

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a keszthelyi Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport június 9-én. A Balaton Színházban telt ház előtt tartott nagyszabású jubileumi műsoron az együttes bemutatta az ünnepi alkalomra készült, Tükörkép című táncjátékát. Az előadáson közel 150 gyerek lépett színpadra és szerzett felejthetetlen estét a közönségnek.


Az együttest 1991-ben alapította Aradvári Lászlóné 35 fővel. A művészeti vezető köszöntőjében kiemelte az év legjelentősebb fellépéseit, utazásait, ahol közel 30 eseményen tette tiszteletét a tanévben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport. Hagyományok szerint elbúcsúztatták a végzős táncosokat is, akik ezen a napon utoljára léptek színpadra a csoport tagjaként.

Az ifj. Aradvári László által rendezett és koreografált ünnepi műsorban bemutatásra került az együttes legújabb táncjátéka, Tükörkép címmel. Tükörképe volt a múlt a jelennek, a fiatal az idősnek, a jobb a balnak, a fiú a lánynak, az ének a táncnak. A táncosok rendkívül gazdag és mozgalmas világot mutattak be változatos és sokszínű ruhákba öltözve, ami egy ekkora létszámú csoportnál szinte egyedülálló. A technika fejlődésének köszönhetően látványvilágban kiemelkedő program elevenedett meg a színpadon az előadás során. A legmodernebb fény-, hang- és a vizuális effektusok harmonikusan illeszkedtek a táncokhoz, melyek legfőbb üzenete a múlt tisztelete és a néphagyományok büszke ápolása volt. A műsorban vadonatúj koreográfiákat adtak elő a gyerekek az egykori legsikeresebb és új köntösbe varázsolt táncokkal kiegészítve, míg a hálás publikum hosszan tartó vastapssal köszönte meg a két felvonásos méltóságteljes produkciót.

Sokáig azonban nem pihenhetnek a Tündérrózsák, mivel a június eleji székelyudvarhelyi vendégszereplést követően ismételten útra kelnek, hogy ezúttal Olaszországban népszerűsítsék a magyar népi kultúra gazdagságát.

A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport HONLAPja.

Nézze meg galériánkat!

Kapcsolódó cikkek:
20 éves a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport
15 éves jubileum
Tündérrózsa: Európa szívében
Tündérrózsa: Vásári forgatag