Túrával búcsúztatták az évet a természetbarátok

2023. január 3. (kedd)
KesztHelyi identitás

Évzáró túrát tartott a gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület. Az eseményre szép számmal érkeztek tagok és hozzátartozóik. A Nagymezőn értékelték az elmúlt évet és a 2023-as tervekről is beszámoltak. Elhangzott, az egyesület tavaly is számos sikert könyvelhetett el.

Kellemes, tavaszias időben vágtak neki a túrázók a Keszthelyi-hegységnek az év utolsóelőtti napján. Az útvonalat úgy választották meg a szervezők, hogy gyerekeknek és időseknek is könnyen teljesíthető legyen. A túra szimbolizálta azt a lendületet is, amellyel az egyesület 2022-ben működött. Több program szervezésében vettek részt, és a tagok is aktívan tevékenykedtek egész évben.

„Gyenesdiáshoz nagyon régóta kötődöm. Igaz, hogy keszthelyi vagyok, de ide kötnek a gyökerek, és évek óta részt veszek ezen a túrán, körülbelül 10-12 éve. A polgármester urat meg személyesen ismerem, illetve a nejét is, az elnök asszonyt.” – mondta egy résztvevő, Poti Róbert.

Az egyesület az év elején madárkarácsony akciót hirdetett, és a NABE Víz Napja rendezvényeihez is csatlakoztak. Hetedik alkalommal szervezték meg a „LEPKE” teljesítménytúrát. Az elmúlt években számos túraútvonalat, forrást és pihenőt tettek rendbe a Keszthelyi-hegységben. Nagy sikerrel szervezik a Rügyfakadás Tavaszünnep című rendezvényt, és folyamatosan zajlik az egy ház, egy szőlő programjuk.

„A programjainkat meg tudtuk valósítani az idei évben, amik már hagyományosnak mondhatóak. Tehát a közösségek megint együtt tudtak ünnepelni, illetve egybe tudtak forrni. Hagyományos programjaink voltak a Víz-napi Balcsi Party, illetve ott a Nők a Balatonért Egyesületnek a gyenesdiási Balaton koszorúzását szerveztük. Aztán a Föld napja alkalmából Rügyfakadás Tavaszünnep, túraútvonalak festése, aztán Diós települések találkozója. Tehát ezek így mind ott voltak az idei évben.” – tájékoztatott Gálné Németh Ildikó, a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke.

A Forrásvíz Egyesület idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az elnökség novemberre tervez egy nagyszabású ünnepséget, addig is folytatódnak a korábban elindított programok. 2023-ban célul tűzték ki az oktatást és szemléletformálást, a szemléltető tanösvények és információs táblák megújítását.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9923-turaval-bucsuztattak-az-evet-a-termeszetbaratok

Képek