Turisztikai Partner Party

2016. március 3. (csütörtök)

A tavalyi siker után ismét „Partner Party”-ra várta tagjait a Keszthelyi Turisztikai Egyesület. A találkozó célja, hogy bemutatkozhassanak azok a szolgáltatók, akiknek kínálata felkeltheti a potenciális vendégek érdeklődését a 2016-os idegenforgalmi szezonban. Az összejövetelnek idén a Balatoni Múzeum adott otthont.

A térség turisztikai szolgáltatói mutatták be a hamarosan kezdődő szezon idegenforgalmi kínálatát a kereskedelmi és magánszálláshelyek képviselőinek. Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnök elmondta: az ötlet tavaly merült fel először, a kezdeményezést pedig hasznosnak ítélték a résztvevők, ezért idén ismét megszervezték az informatív találkozót.

Sokszor elhangzott már, de kétségkívül igaz: az idei szezon legnagyobb turisztikai attrakciójával a Helikon Kastélymúzeum rukkol elő. A főépületben megújul a bejárat, a látogatói útvonal, az emeleten az állandó kiállítás, valamint az ideiglenes kiállítótér, és a pinceszinten a bormúzeum. Az Eiffel-féle Pálmaház a trópusi növényeken kívül egzotikus lepkefajok otthona is lesz. Az egykori Amazon Szálló régi pompájában tündököl, amelybe a „Főúri utazások kiállítás és Veteránautó Látogatóközpont” költözik. És ne feledkezzünk el a parkrekonstrukcióról sem, amely az eredeti, 19. századi, milneri terveknek megfelelően készült el. Mint Pálinkás Róbert igazgató rávilágított: most érett be az az ötéves fejlesztési ciklus, aminek eredményeként 2016-ban minden újdonságot meg tudnak nyitni a látogatók előtt. Térben és időben olyan sok a megtekinthető anyag, hogy legalább két napra kell terveznie annak, aki a kastélyba érkezik. Ez pedig nyilván egyfajta felhajtó erőt jelent a szálláshely-szolgáltatóknak is.

Látnivalóból nincs hiány: jó és rossz időben is tud kínálni hasznos kikapcsolódást Keszthely és környéke. A különböző hajós és más vízi programok, valamint a Keszthelyi-hegységben létrejött bakonyerdős beruházások mellett múzeumok és magángyűjtemények biztosítják a vendégek tartalmas itt tartózkodását. Ezt szolgálja a város önkormányzata, az egyesület és a kastély által korábban életre hívott Festetics Turisztikai Kártya is, amely idéntől még komplexebb szolgáltatást foglal magába.

A partnertalálkozón a kastély újdonságain kívül az áprilisban ismét megrendezésre kerülő Helikoni Ünnepségekről és a Goldmark idei programjairól tartott tájékoztatót Csengei Ágota, illetve a térség idegenforgalmi kínálatába újonnan belépő zalacsányi Zala Springs Golfklub is bemutatkozott.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)