Túrórudik és dalmaták lepték el Keszthely belvárosát

2011. március 8. (kedd)

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 12 éves hagyományát ápolva rendezte meg a maskarás felvonulást és jelmezbált szombaton Keszthelyen.

Az immár tucatnyi esztendő során nagyszabásúra érlelődött farsangoló esemény tömegeket vonzott. A Helikon Kastélymúzeum parkjából indult belvárosi sétára a karnevál hercege és hitvese, útjukat a mögöttük százával haladó kísérettel utcahosszban nézte végig a közönség.

Elvonult egy egész tündérkert királynővel és lánykáival, az esztendő négy évszakát több mint 180 fős csapat idézte meg, a dalmaták 101 tagját idézők – vagy hússzal többen is voltak mint a filmbéli kutyafalka. Életre kelt egy öreg fatörzs, jöttek indiánok, pöttyös túrórudik. Huszárok, csikósok, úrhölgyek lovon ülve csatlakoztak a menethez. Hatalmas sárkánygyík is kígyózott a tömegben, voltak jegesmedvék, szilaj ökrök, szürkemarhák. Akár Noé bárkája, úgy telt meg mindenféle szerzettel a belváros.


(fotó: Horányi Árpád)

A házigazda borbarátnők pogácsával, zsíros kenyérrel, farsangi fánkkal kínálták a nézői sokadalmat, társaságukban természetesen ott voltak a borlovagok, s peresze, hogy nem hiányoztak a borvirágok sem…

A jelmezesek a Fő térre vonultak, ahol a zsűri értékelése szerint díjazták a szereplőket. Majd a vigadalom álarcosbállal folytatódott a Helikon Kastélymúzeumban.

(Forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)