Ügyfélfogadás korszerű körülmények között

2018. október 24. (szerda)

Újabb fejlesztés fejeződött be a Zala Megyei Kormányhivatal épületein. Egy nyár végén lezárult energetikai projektben a megye 14 épületét korszerűsítették. 2015 óta így már több mint 3 milliárd forintot fordítottak a kormányhivatal épületeire. A programoknak részese volt a Keszthelyi Járási Hivatal is. Az épületegyüttest 2013 év elején vette át a Kormányhivatal, azóta csaknem 300 millió forintot fordítottak a különböző felújításokra.
2015-ben készült el a Járási Hivatal utcafronti épületének energetikai felújítása. A 108 millió forintos beruházás során nyílászárókat cserétek, hőszigetelést végeztek és napelemeket is szereltek fel. Több ütemben újították fel a Járási Hivatal udvari épületét. Itt működik többek közt a Foglalkoztatási osztály. Első körben a földszinten és az első emeleten végezték el a beruházást.Nyáron fejeződött be a második ütem. 94 millió forintból a második és a harmadik emelet energetikai felújítása készült el. Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet és a legkorszerűbb kazánok beépítésével biztosítják a fűtést, az elektromos áramot pedig itt is napelemek biztosítják már. A Zala Megyei Kormányhivatal fontos célja, hogy minden pályázati lehetőséget kihasználjon és az ügyfélfogadás rendezett körülményei mellett gazdaságosan tartsa fenn az akár 100 éves épületeit.

„A Zala Megyei Kormányhivatal 2015-től kezdődően összesen mintegy 30 épületet újított fel a megye számos pontján, beruházási értékben ez meghaladja a 3 milliárd forintot. Ezek természetesen mind időben, mind projektszinten elkülönülnek, hiszen legalább négy projektben történtek ezek a felújítások. Részben kormányablak kialakítások történtek, illetve klasszikusan energetikai felújítások, illetve integrált ügyfélszolgálatok kialakítás is történt ezekből a forrásokból” – nyilatkozta televíziónknak Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A keszthelyi Kormányablakot 2015 szeptemberében adták át. 2017 decembere óta pedig a NAV kettő munkatársa is állandó ügyfélszolgálatot tart. A kormányhivatal adatai alátámasztják ennek a létjogosultságát – mondta el televíziónknak a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója. A Kormányablakban közel 2500 ügyet lehet intézni. A Keszthelyi Járási Hivatalban 110 fő dolgozik, a keszthelyi járás közel 49 ezer lakosa mellett, bizonyos területeken a zalaszentgróti járás majdnem 15 ezer lakosának ügyeit látják el.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9177/ugyfelfogadas-korszeru-korulmenyek-kozott-/?fbclid=IwAR0sisPcINYaHBnLX1Nu1pRk8ByUn-4o7GU0_PuSOJkH2BGQJmUJzL6dwdA