Új aszfaltréteget kapott a Sóhaj allé

2023. december 13. (szerda)
KesztHelyi identitás

Mintegy 235 méteren kapott új aszfaltréteget a Sóhaj allé. Az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozta a munkálatokat. A kedvezően alakult büdzsé miatt további hasonló fejlesztéseket terveznek.

A Sóhaj allén dolgozik a finiser. Új aszfaltréteget kapott a sétány. A Munkácsy és Kazinczy utca közti szakasz felújítása régi terve volt a városvezetésnek. A korábbi, feltöredezett burkolat megérett a cserére.

„Több éve vártunk erre a beruházásra és nemcsak a körzet lakói, hanem szinte mindenki. Nagyon kedvelt sétaút ez itt a városban és nagyon reméljük, hogy heteken belül nemcsak az aszfalt lesz új, hanem új utcabútoroknak is örülhetünk és méltó helyet kap itt a város szívében” – mondta Vozár Péterné alpolgármester, önkormányzati képviselő.

A Helikon park rekonstrukciójával párhuzamosan végzik a fejlesztést. A beruházás nem tartozik bele az uniós projektbe, saját büdzséből finanszírozza az önkormányzat. Manninger Jenő polgármester elmondta, jól alakult a költségvetés, ezért a tartalékokat ilyen munkálatokra szánják.

„Eredményesen tudtunk idén gazdálkodni, ez is benne volt a tartalékok közt. Nagyon sok olyan apróbb beruházást most meg tudunk csinálni, amire korábban nem láttuk biztosítottnak a pénzt. A Vaszary Kolos utca aszfaltozása elkészült, járdák készülnek, a Martinovics utcában és a Pálma cukrászdánál is megcsinálják a járdát, amire most már adódott pénz”  – nyilatkozta Manninger Jenő polgármester.

Közben befejeződött az Erzsébet királyné utca alsó, 345 méteres szakaszának felújítása. A forgalomnak már korábban átadták az utat, a burkolatfestésekkel vált teljessé a beruházás. A Helikon park rekonstrukciója keretében leaszfaltozták a parkolót. A városvezetés továbbra is heti szemlét tart a kivitelezővel, akinek az év végéig van szerződése.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek