Új épületben a járóbeteg-szakrendelések

2008. április 11. (péntek)

Ünnepélyes keretek között átadták a keszthelyi Városi Kórház újonnan elkészült „D” épületét, mely modern, 21. századi színvonalú orvosi rendelőkkel áll a város és a térség lakosainak rendelkezésére.

A régi labort és patológiát befogadó, gazdaságosan már fel nem újítható régi szárny helyén épült fel a több mint 1500 m2-es, kétszintes épület, melynek földszintjén kapott helyet a központi laboratórium, a véradó, a patológia és a szövettan, az emeleten pedig modern szakorvosi rendelők és vizsgálók kerültek kialakításra. Az épület korszerű tűzjelzővel, épületfelügyeleti rendszerrel, számítógép-hálózattal, lifttel és klímával ellátott, ezzel is segítve a benne folyó gyógyító tevékenységet. Az építkezéssel egyidőben megtörtént az orvosi gépműszerek beszerzése is.

A városi kórház rekonstrukciójának 960 millió forint összköltségű III. üteme 816 millió forint címzett állami támogatás, és 144 millió forintos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhatott meg. Az átadóünnepségen a kórház főigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Ruzsics Ferenc polgármester beszéde után Dr. Szűcs Sándor, a Karmelita bazilika házfőnöke szentelte fel a „D” épületet.