Új hulladékszállító jármű a HUSZ Kft-nél

2014. április 29. (kedd)

Pályázati támogatással vásárolt hulladékszállító járművet és hulladékgyűjtő edényeket a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft.

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség 2014. januárjában iparfejlesztési pályázatot hirdetett meg, melyre a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. is benyújtotta a pályázatát, ami 100%-os támogatási intenzitással, 50.500.000 Ft összköltséggel támogatásban részesült. A projekt révén ez év áprilisában beszerzésre kerülhetett egy 22,5 m3-es gyűjtőtartályú hulladékszállító gépjármű és 2000 db szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas hulladékgyűjtő edény.

A pályázatban megnyert korszerű hulladékszállító járművel a Husz Nonprofit Kft. hatékonyabban láthatja el feladatait, mint az eddig használatban lévő részben elavult technológiát alkalmazó járművekkel. A fejlesztéssel a keszthelyi és a Keszthely környéki hulladékgyűjtés új szakaszba lépett, ami által gazdaságosabb és korszerűbb hulladékgazdálkodás valósulhat meg.

Az új jármű nagyobb hulladékbefogadó kapacitással és hatékonyabb hulladéktömörítő technológiával rendelkezik, ami módot ad a hulladékgyűjtő utak gazdaságosabb megszervezésére. Ezen túl a hulladék préselése során nem teszi hasznosíthatatlanná a szelektív hulladék egy jelentős részét.

A Keszthelyen és környékén meglévő korszerű hulladékgyűjtési és hulladékgazdálkodási rendszer részét képezik a háztartásoknál elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő edények is.  A hatékony ismeretterjesztés következtében a gyűjtési körzeten belül fokozódó igény jelentkezik ezen edényekre, melyek beszerzését a HUSZ Nonprofit Kft. térítésmentesen biztosítja a szolgáltatást igénybe vevő háztartások számára. A megjelenő új igénylések illetve az elhasználódásból adódó csereigények térítésmentes kielégítése folyamatosan történik. Az elnyert pályázat keretein belül 2000 db szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edény kerülhetett beszerzésre.

Április 30-án a projekt fizikailag lezárásra kerül. A sikeres befejezést követően a projektben beszerzett eszközök használatba vétele megkezdődhet.