Új igazgatóval kezdik a tanévet

2019. augusztus 28. (szerda)

Augusztus 16-tól új igazgató kezdte meg munkáját az Egry József Általános Iskolában. Az iskola, mely egyben művészetoktatási intézmény is eddig is nagy hangsúlyt fektetett a minőségre. Tóth Éva igazgató tervei között szerepel a jó hírnév és a minőség megőrzése, fejlesztése.
Tóth Éva az év eleji teendőket írja még össze igazgatói irodájában. Pár nap és megkezdődik a tanév ezzel együtt az ő vezetői munkája is. Augusztus 16-tól kapta meg egy évre szóló igazgatói megbízását a Nagykanizsai Tankerületi Központtól. A biológia-földrajz szakos tanár 1990-ben szerzett diplomát pályáját Zalaapátiban kezdte, tizennyolc éve tagja az Egry iskola tantestületének.

„Azért vállaltam ezt a pozíciót, mivel 2015-től köznevelési szakértőként dolgozom. Már három éve intézményvezető helyettes is voltam az iskolában, s úgy gondolom, hogy kellő rálátásom van az intézmény vezetésére. Ezen túlmenően pedig nem elhanyagolható, hogy a tantestületnek a bizalmát is élvezem és ő értük is vállaltam ezt a megbizatást.”- mondta el Tóth Éva, az Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Az iskola, mely 1979 óta fogadja a tanulókat, Keszthely második legnagyobb általános iskolája. Jó hírneve a magas színvonalú oktatásnak köszönhető. Az iskola mindenkori vezetése, így az új igazgató is a felgyorsult világban, a társadalmi elvárások és fejlesztések mellett az oktató- nevelő munkát tartja a legfontosabbnak.

„Úgy gondolom,hogy azzal, hogy a vezetés új lesz egy intézmény életében, az elmúlt 40 év során megszerzett értékeket tovább kell tartanunk és vinnünk. Ilyen értékekre gondolok mint pl. a HKT rendszer az alsó tagozaton, matematika tagozat, a felsőben a természettudományok magas színvonalú oktatása, csoportbontás magyarból, matematikából, idegen nyelvből. Ezek mindenképpen értékek, tovább visszük. De természetesen az új kor mindig új kihívásokat is hoz.”-tette hozzá az iskola vezetője.

Az Egry József Általános iskola szeptember 2-án egy új vezetéssel, 15 osztályban, 340 tanulóval és 37 pedagógussal kezdi meg a 2019/2020-as tanévet.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6345-uj-igazgatoval-kezdik-a-tanevet?fbclid=IwAR0Dzs5bNYaXvZ8H9N5EEb7FIyhimiJf6cDlh3v4X3pJKiGZUoCXXhGlIzE