Új irodája van a Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak

2018. november 12. (hétfő)

Új irodája van a Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak
A Bercsényi utcából a Szalasztó utcába költözött a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány irodája. A megyei önkormányzat által alapított szervezet 24 éve van jelen a városban. Elsősorban mikrohitellel kapcsolatos ügyintézéssel és tanácsadással segítik a kisvállalkozásokat.
A Szalasztó utca 22-es szám alatt működik már a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány keszthelyi irodája. Az alapítás után két évvel, 1994-ben jelnet meg a városban a megyei szervezet. Az alapítvány konzorciumi tagja a Zala Megyei Foglalkoztatási Paktumnak. Az e miatt kibővült feladatkör is indokolta a költözést.

„Jelenlegi váltásunknak az az oka, hogy több ügyfelet tudunk ebben az irodában kiszolgálni, tehát nagyobb, még jobban a városközpont felé tudtunk jönni. És van egy olyan foglalkoztatási tevékenységünk, amivel bővültünk és ezeket az új tevékenységeket most már itt ügyfélfogadási és egyéb szempontból jobban meg tudjuk ebben az irodában tenni” – mondta televíziónknak Nagy András, az alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az irodanyitó ünnepségen elhangzott, hogy a Zala Megyei Közgyűlés 1992-ben hívta életre az alapítványt. Jelenleg 2500 vállalkozással áll kapcsolatban nem csak Zalában a megyei szervezet. Elsősorban a mikor- és kisvállalkozások segítése a cél – hangsúlyozta a megyei önkormányzat alelnöke, Pácsonyi Imre:

„A mi gazdaságunkban felülreprezentált a mikro- és középvállalkozások aránya; 87 % a mikro vállalkozások aránya, 7 % a kisvállalkozók aránya. Ezek a számok is azt mutatják, hogy egy olyan gazdálkodói, vállalkozói réteget kell segíteni, akiknek különösen fontos a megfelelő szaktanácsadás, a hitelezés, a különböző pályázatokban való segítségnyújtás.”

Keszthely alpolgármestere elmondta, kedvezményes konstrukcióval bérli az alapítvány az önkormányzati ingatlant. Nagy Bálint hangsúlyozta, az alapítvány hatékonyan tudja támogatni a helyi vállalkozásokat. Hozzátette: a város is több fronton segít a munkaerőhiánnyal küzdő keszthelyi vállalkozásoknak.

„Az önkormányzat több olyan pályázaton is tudott sikerrel indulni és nyert olyan pályázatot, ami a munkaerő keresletet és kínálatot próbálja összehozni. Szerencsére az elmúlt egy, másfél évben több olyan pályázatunk is elindult, ami ezt a problémát igyekszik orvosolni. Ezt azt gondolom, hogy nagyon jól kiegészíti ennek a kibővített funkcióval rendelkező iroda” – mondta az alpolgármester.

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány finanszírozásban, mikro hitelekben segíti elsősorban a cégeket. Jelenleg több mint 500 élő szerződésük van. A Zala Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében 59 munkavállalót és 100 vállalkozást értek el Keszthelyen az elmúlt másfél évben.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9228/uj-irodaja-van-a-megyei-vallalkozasfejlesztesi-alapitvanynak/?fbclid=IwAR1rAuag4F0KqSG8qLJRAyO7Q3wet9HiVdLHdT1q5Sl_3e8FsrG8eqogOuc