Új játszótér várja szeptemberben az iskolásokat

2023. augusztus 2. (szerda)
KesztHelyi identitás

Megújul a Csány-Szendrey Általános Iskola játszótere a Fodor utcában. A munka várhatóan egy hónapig tart. Lecserélik a játékelemeket és kosárlabdapályát is építenek. A Nagykanizsai Tankerületi Központ, a Keszthelyi Önkormányzat és a Szülői Munkaközösség támogatásával valósul meg a beruházás.

Most még csendes a Csány-Szendrey Általános Iskola udvara. Hamarosan azonban korszerűsítik a kosárlabdapályát. Lecserélik a palánkokat, amikből eddig csak kettő volt. Minipályát is építenek.

A kültéri padokat a napokban szállítják el a GESZ munkatársai, hogy lefessék azokat. A kosárlabdapálya mellett ez a felújítás is a Szülői Munkaközösség támogatásával valósulhat meg. A korszerűsítés azonban itt nem áll meg. A régi vasból készült hintaállványt, mászókát is le fogják cserélni. Az évek során elhasználódtak már az eszközök, ezért kereste fel a fenntartót az iskolavezetés, hogy közösen végezzék el a rekonstrukciót.

„A Nagykanizsai Tankerületi Központ, Nagy Bálint államtitkár úr segítségével, illetve Keszthely Város Önkormányzatának hozzájárulásával közösen egy összefogás révén megújítja az iskolának a játszóterét. Én azt gondolom, hogy az erre a telephelyre járó mintegy 600 tanuló nagy örömmel fogja birtokba venni és a szabadidős tevékenységhez hozzájárulhatunk ez által.” – mondta el Dósa Zsolt igazgató.

Itt egy fajátszótér volt, melynek elemei elkorhadtak már. Azonban ez a rész sem marad üresen. Az európai szabványminősítésnek megfelelően telepítenek új játékokat.

A munkaterületet már átadták, megkezdődött a felújítás. A régi játékelemeket elszállították, hamarosan földmunkák következnek. Hogyha ezt befejezték és megérkeznek az új játékeszközök, akkor azokat fogják felállítani, így várhatóan szeptember elsejétől egy megújult játszótér várja itt a Fodor utcában a Csány-Szendrey Általános Iskola tanulóit.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek