Új kötettel készül Bajzikné Panni

2021. április 15. (csütörtök)

Bajzik Lajosné Panni 12. verseskötete után elkészült a 13. kötet anyagával is. A tematikusan összeállított kötet nem kevesebb mint száz verset tartalmaz. Benne az örök témával a Balatonnal és a vidámsággal. Új versei közül több olvasható már a 2021. évben megjelent irodalmi antológiákban.

A koronavírus járvány idejében nem hallhatja személyesen Bajzik Panni verseit az irodalomkedvelő közönség. A korábbi években is sikeresen pályázott verseivel. Szinte minden témában bekerült egy-egy írása irodalmi antológiákba. 2020-ig tizenöt antológiában volt olvasható költeménye. Többnyire a Balatonról, az emberekről és világról alkotott véleményével. 2021-ben már három megjelent antológiában olvasható verse. A Szárnypróbálgatók és a Hogy verselek című kötet után a napokban megjelent Szerelmemnek Bálint napra című jubileumi antológiában egy szívhez szóló verset írt családjának. Bajzikné Panni az 50. házassági évfordulójukra írta férjének a meglepetés verset. Április 19-re. Míg korábban minden alkotásáról kérte családja véleményét, ez a vers most titokban maradt. Ő maga is meglepődött, hogy a kerek évforduló máshol is megjelenik életében.

„:/Nahát! Tényleg ez a nagy véletlen, hogy hihetetlenül, de ez a kötet az 50. antológia amiben megjelentem. Én nagyon örülök neki. Mert, elsősorban nem az a lényeg, hogy mutogassam magam. Hanem az a lényeg, hogy a gondolataimat örökül hagyjam a gyerekeimnek, az unokáimnak. S az sem lényegtelen, hogy a mai nap, a mában másoknak is tetszik és ennek egyik nagyon jó fóruma a Facebook. Én ugyan egy kicsit ódzkodtam tőle,mert elijesztettek, hogy „így-úgy” ami fölkerül…De nekem nagyon jó mert evvel aztán végképp népszerűsítek minden olyan versemet amit úgy gondolok, hogy érdemes megosztanom.”- mondta el Bajzikné Panni.

Bajzikné Panni azt mondja lehet, hogy nem fog a költők panteonjában ülni és a versírók közé sem kerül majd be a neve, de a mának örül és annak az elfogadásnak amit kap. Naponta papírra veti gondolatait. Legújabb kötetének összeállítása is elkészült . Témák szerint válogatva 100 verset tartalmaz. Hogy miként versel,arról ő így vall.

„Mondhatom,hogy most már rutinosabban mint mikor elkezdtem,nyilvánvaló. Mert közvetlenül a vers írására nekem semmilyen útmutatóm nem volt. Ugyanakkor akik segítségemre voltak,legnagyobb segítségemre- a volt könyvtár igazgató- Pappné Judit, aki lehetőséget adott arra, hogy öt kötetemet itt bemutassam. Ez azt jelenti, hogy valamilyen formában népszerűsített engem. Ezért én neki nagy hálával és köszönettel tartozom.”- mondta a keszthelyi verselő.

Az elmúlt hónapokban is született vers a Balatonról, az érzelmekről, de a legújabbak között található tréfás társadalomkritika is. A keszthelyi irodalom szerető, verselő Bajzik Panni új kötete várhatóan júniusban jelenik meg.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7966-uj-kotettel-keszul-bajzikne-panni