Új oktató a Tündérrózsa élén

2019. február 1. (péntek)

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola neve már összeforrt a néptánc oktatásával is. 1991 óta folyik a néptánc oktatás és évről-évre kerülnek ki az intézmény falai közül tehetséges néptáncosok. Több, mint negyed század fűződött oktatásban, sikerben, fellépésekben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoporthoz és alapító művészeti vezetőjükhöz Aradvári Lászlóné Böbe nénihez. Az oktató nyugdíjba vonulását követően került az iskolába Tarjányi Sándor néptáncpedagógus.
A Keszthelyi Ranolder János Katolikus Általános Iskolában harmadik osztályosok új táncot tanultak néptánc órán. A néptánc oktatás nem újdonság az iskolában, közel 30 éve ismerkednek a gyerekek népünk kincseivel. A mára ismertté vált, szép sikereket magáénak tudható Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport utánpótlás oktatása folyik új pedagógus vezetésével. A gyerekek lelkesen tanulják a mindennapokban a koreográfiákat.

„Három éve táncolok. Böbe néninél kettő évet és most Sándor bácsi jött és most egy éve táncolok nála és a Tündérrózsában is táncolok, és szeretnék minél többet gyakorolni a néptáncban. A Gyenesi néptánccsoportba is szeretnék bekerülni hogy ha majd fejlődök.”- mondta az egyik kisdiák, Kandikó László

Aradvári Lászlóné nyugállományba vonulását követően került Tarjányi Sándor néptáncpedagógus az iskolába. Közel 40 éve már, hogy diákként megszerette a néptáncot. Évek óta oktat. A Ranolderben is egymást követik az alsós osztályok a próbateremben. Délután pedig a szakköri munkát vezeti a néptánc oktatásban.

„Kicsit úgy érzem magam, mint a szegény ember legkisebb fia, akinek hirtelen egy királyság szakadt a nyakába. Nagy felelősség az biztos, de remélem, hogy meg tudok felelni a követelményeknek és az elvárásoknak.”- mondta Tarjányi Sándor.

A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport hosszú utat járt be. Hírnevet hozott az iskolának, élményt a gyerekeknek és maradandót az érték közvetítésben. Az utánpótlás képzése, a csoport fejlesztése a jövőben is nagy szerepet kap az intézményben.

„Továbbra is természetesen ugyanolyan szinten támogatjuk a művészeti csoportnak a fennmaradását és nagyon örülünk neki, hogy Sándor elvállata ezt a nem könnyű feladatot,hiszen igaz, hogy ő csak óraadóként van nálunk, de mégis csak egész embert kívánó feladat.”- emelte ki Őry Gábor igazgató.

A nagy táncos múlttal rendelkező oktató ismert gyermekjátékokat tanít az alsósoknak, látványos szép koreográfiákat a nagyobbaknak. A közös munka eredményét pedig színpadon is láthatja év végén a közönség.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/5723-uj-oktato-a-tunderrozsa-elen?fbclid=IwAR3jyqK3JovBATqvGn9PcLbR_IBPMROeY0MPqcjAZ4LBu5npHQHGkaj2jps