Új parkolóhelyeket alakítanak ki

2019. november 8. (péntek)

Régóta felvetődött probléma oldódik meg a Keszthelyi Kórház Erkel Ferenc utcai bejáratánál. A parkoló autók miatt több panasz is érkezett az elmúlt évben a körzet képviselőjéhez. Az önkormányzat 2019-ben döntött parkolók kialakításáról és a szükséges összeg elkülönítéséről. A munkálatok megkezdődtek. Egyelőre 23 parkoló kiépítésére kerül sor.
Nagy Bálint polgármester a beruházással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Zámor térség képviselőjével Horváth Tamással. A kórház előtti utcák parkolási problémájának enyhítésére megoldást kellett találni. Évek óta sokak részéről érkezett panasz az önkormányzathoz is a megnövekedett forgalom és a parkoló hiány miatt. Az Erkel utcában az út szélén ,sokszor helytelenül parkoltak az autótulajdonosok. Akadályoztatva a közlekedést. A parkolók és járdaszakasz kiépítésének első üteme már az Ady utcában megvalósult 2018-ban- hangzott el a sajtótájékoztatón.

„A most induló beruházásról ez év elején, 2019-es önkormányzati költségvetés terhére döntött a képviselőtestület. 15 millió Ft-os beruházás, több mint 200 fm-en valósul meg. Azt kell tudni a beruházásról, hogy egy meglévő,nyílt csapadékvíz elvezető ároknak a fedése történik meg. A fedést úgy valósítjuk meg, hogy 23 gépkocsinak a szabályos és biztonságos parkolását teszi lehetővé.”- adott tájékoztatást Nagy Bálint.

Az építési területen megtörtént a beteg,elöregedett fák kivágása,az elfolyóból azok gyökereit szedik ki és egyben mélyítik a vízelvezető árkot. A szélesítést követően kerül térhálós szerkezetű burkolókővel burkolásra a párhuzamos parkolásra alkalmas terület.

„Nagy örömömre szolgál Zámor térség képviselőjeként, hogy elkezdődtek a munkálatok és szeretném a képviselőtestülettől azt kérni,hogy a következő évben is további tíz autóra biztosítsunk helyet.”- mondta Horváth Tamás önkormányztai képviselő.

A munkálatokat az időjárástól függően tudják végezni. Várhatóan december közepén már használatba vehetik az új parkolót a betegellátásra és látogatásra érkezők.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6559-uj-parkolohelyeket-alakitanak-ki?fbclid=IwAR1ChwIcXj1t0jB5SaQ3JXHiDuJ1FixiZNgBGOmaYvx17If3O3bt0rtoi5M